Mario Babić, Robert Jurak, Tomislav Milanović i Armando Šobot nova su četiri stipendista Compinga, tvrtke koja se već tri desetljeća nalazi u samom vrhu hrvatskih ICT tvrtki.

Svečanom dodjelom stipendija završen je natječaj na koji se prijavilo pedesetak izvrsnih i motiviranih studenata preddiplomskog ili diplomskog studija iz nekog od STEM područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije) a čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju bio 4.0 ili viši.

Mario Babić, redoviti student četvrte godine sveučilišnog diplomskog studija računarstva i Armando Šobot, redoviti student četvrte godine sveučilišnog diplomskog studija elektroenergetike na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, kao i Tomislav Milanović, redoviti student četvrte godine sveučilišnog diplomskog studija računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci primat će mjesečnu stipendiju u iznosu od 3.000 kuna, dok će Robert Jurak, redoviti student pete godine diplomskog studija primijenjenog računarstva na zagrebačkom Visokom Učilištu Algebra primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 4.000 kuna. Kao i prošle godine, svi studenti će primati stipendiju do kraja studija, ukoliko izvršavaju obaveze navedene u ugovoru. Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić.

Ovo je druga po redu Compingova dodjela stipendija izvrsnosti, a novim stipendistima tijekom današnje svečanosti podršku su pružili i prošlogodišnji osvajači, koji su već u procesu stipendiranja. Uz dobivenu financijsku potporu, stipendisti su postali dio Compingovog tima, odnosno imaju priliku iskusiti što znači biti dio tvrtke koja svoje poslovanje zasniva na najnaprednijim tehnologijama i najmodernijim trendovima u svijetu. O studentima će se cijelo vrijeme brinuti vrhunski mentori koji će im organizirati i posebna predavanja te će im pomoći u izradi završnih radova, a bit će uključeni i u Compingove projekte i praktični rad s tehnologijama poput Internet of Things, Cloud, Big Data, CRM, Business Analytics, Business Intelligence, Open Source Technologies i drugo.

Da je obrazovanje cjeloživotni proces i da samo kontinuirano ulaganje u znanje zaposlenika donosi rezultate, u Compingu su danas dokazali i predstavljanjem vlastite Akademije, cjelovitog edukativno-razvojnog programa namijenjenog zaposlenicima s ciljem njihovog osposobljavanja za brzo i uspješno preuzimanje ključnih ekspertnih odnosno rukovodećih pozicija.

Polaznici ovogodišnje prve generacije Akademije uključeni su u jedan od dva ponuđena smjera; Virtus – razvojni program za voditelje, namijenjen zaposlenicima koji već imaju odgovornost za ljude ili im uloga u organizaciji zahtjeva veći stupanj koordinacije i upravljanja resursima te Propero – program za eksperte, namijenjen zaposlenicima s primjetnim razvojnim potencijalom, a čija ekspertna uloga u organizaciji ima bitan utjecaj na poslovne rezultate i odnos s korisnicima. Oba programa su dvogodišnja te se sastoje od pet modula svake godine.