Prema podacima MasterCarda, čak 83% korisnika kartica u Hrvatskoj kupuje robu na internetu, dok više od trećine to radi nekoliko puta mjesečno. S obzirom na to da se većina tih narudžbi odvija na stranim webshopovima, Udruga eCommerce Hrvatska organizira konferenciju koja ima za cilj povećanje svjesnosti o navikama modernih kupaca.

Povodom promocije CRO Commerce 2019 konferencije, koja se održava 15. veljače u Zagrebačkom ZICER-u, snimili su kratki video spot u kojem ljudi iz pet različitih generacija pričaju o svojim navikama korištenja tehnologije.

“Nemam televizor doma”, otkrio je Nikola Žinić iz marketinške agencije Bruketa&Žinić&Grey i priznao da se ne sjeća kad je zadnji put kupio dnevne novine. Mlađe su generacije otkrile da više ne koriste telefon ni mobitel za razgovore jer pričaju preko glasovnih poruka, a svi su se složili da glazbu konzumiraju uglavnom na YouTubeu.

Na prvoj konferenciji u organizaciji trgovaca glavne će teme biti trendovi u prodaji, novi zakoni za elektroničko poslovanje, te analiza hrvatskih webshopova koju će odraditi profesionalci iz četiri različita područja – razvoja webshopa, sadržajnog marketinga, optimizacije za tražilice i usklađivanja sa zakonskom regulativom.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku čuti iskustva velikih i malih trgovaca iz prve ruke, te otkriti rezultate prvog istraživanja među hrvatskim web trgovinama. Na kraju konferencije održat će se dodjela nagrade za najbolje webshopove, nakon čega slijedi stand-up nastup popularnog komičara Vlatka Štampara.

Marcel Majsan iz udruge eCommerce Hrvatska smatra kako je veliki problem hrvatskih trgovaca nesnalaženje u šumi hrvatskih zakona koji se tiču online poslovanja, dok je najveći problem kupaca strah i nepovjerenje u online kupovinu. Upravo zbog tih razloga Udruga pomaže identificirati pouzdane trgovce kroz Safe.Shop certifikaciju te organizira stručne skupove na kojima educiraju trgovce i ostale poduzetnike koji su prepoznali prednosti interneta.

Inače, ta je udruga prošle godine u samo sat vremena primila više od 300 prijava za svoj stručni skup “Kako pokrenuti (i voditi) firmu van Hrvatske”. Ulaz na sve stručne skupove besplatan je za članove Udruge, dok je cijena njihove prve konferencije samo 375 kn za prijave do 15. siječnja 2019.

Osoba za kontakt:
Marcel Majsan, predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska
e: marcel@ecommerce.hr
m: +385 99 2025 707