DORS/CLUC, Dani otvorenih računalskih sustava / Croatian Linux Users’ Conference, je najstarija i najveća regionalna konferencija na temu slobodnog softvera, otvorenog koda, otvorenih normi i operacijskog sustava Linux.

DORS/CLUCOrganiziraju je neprofitne udruge HrOpen i HULK koje već 23 godine u Hrvatsku dovode najznačajnija imena opensource zajednice te promiču primjenu otvorenih tehnologija.

Ovogodišnje izdanje traje od 11. do 13. svibnja, a na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu okupit će brojne entuzijaste i stručnjake opensource tehnologija.

Kroz tri dana odličnih predavanja, zanimljivih radionica i zabavnih druženja, DORS/CLUC je mjesto na kojem se susreću hakeri, mala i srednja poduzeća, velike tvrtke, ali i predstavnici javnog sektora razmjenjujući iskustva te ističući prednosti i mogućnosti otvorenih sustava.

DORS / CLUC je podijeljen u dva dijela: predavanja i radionice. Dio predavanja pokriva: poslovne teme, najnovija iskustva implementacije slobodnog softvera i migracije u industriji i tehnologiji. Tijekom radionica koje su većinom tehničkog karaktera, polaznici imaju mogućnost naučiti kako koristiti neku tehnologiju, kako riješiti probleme primjenom otvorenih i slobodnih tehnologija.

Bez obzira da li ste početnik ili iskusni član slobodnog softvera i otvorenih tehnologija vjerujemo da će vam DORS/CLUC pružiti tri dana puna zanimljivih predavanja, informacija i networkinga.