dors - cluc konferencija prtPovoljnije kotizacije još danas i sutra

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu od 18. do 20. svibnja održat će se 22. po redu DORS/CLUC konferencija, odnosno Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users’ Conference, koju tradicionalno organiziraju dvije neprofitne udruge – HrOpen i HULK.

DORS/CLUC konferencija se bavi otvorenim sustavima, proizvodima, ali i otvorenim poslovanjem, te se odmiče od naljepnice “samo za tehnički potkovane”.

Pokrivene teme ove godine će se posebno svidjeti svima koje zanima freelancing, primjena otvorenog koda u retail industriji, prilagodbi Linuxa za POS sustave, što se novo događa u Mozilli (uključujući demonstracije i dijeljenje njihovog telefona!) i Fedori, onima koji rade web rješenja na Drupalu, eZ Publishu i LibreOfficeu.

Posebno će korisne informacije dobiti oni koji ciljaju uspostaviti vlastiti file sharing nalik Dropboxu koristeći rješenja ownCloud i Seafile (što uključuje i hands-on radionicu).

“Vjerujemo da smo i ove godine uspjeli okupiti idealnu kombinaciju poslovnih, tehničkih i tema o zajednici slobodnog softvera i Linuxa. Ove godine će DORS/CLUC po prvi puta ugostiti izlagače nekih popularnih zajednica otvorenog koda. Sudjelovanje su potvrdili Mozilla i Fedora, a očekujemo i neke lokalne zajednice”, navodi se u priopćenju organizatora.

Cijeli program konferencije dostupan je na http://2015.dorscluc.org/hr/program/.

Kako bi olakšali prisustvovanje, organizatori su odlučili produljiti rok za registraciju uz povoljniju cijenu kotizacije (early bird) za jedan dan. Prijavite se putem poveznice.