26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:44
VijestiSvijetDave Lewis sljedeće godine napušta Tesco

Dave Lewis sljedeće godine napušta Tesco

Najveći britanski maloprodajni lanac Tesco u srijedu je objavio kako njegov glavni izvršni direktor, Dave Lewis, sljedeće ljeto odlazi s čelne pozicije u kompaniji, a zamijenit će ga Ken Murphy, sadašnji direktor Walgreens Boots Alliancea. Slaveći 100 godina postojanja, Tesco, koji drži 27,4 posto britanskog maloprodajnog tržišta, pri kraju je provođenja plana oporavka kojeg je pokrenuo upravo Lewis imenovan nakon što je 2014. računovodstveni skandal uzdrmao poslovanje trgovačkog lanca.

Grupa je u međuvremenu ispunila plan prihoda što uključuje i maržu od 3,5 do 4 penija operativne dobiti na svaku funtu koju ostave potrošači. Planirani Lewisov odlazak nakon šest godina dolazi u vrijeme kada je Tesco zabilježio bolje od očekivanih rezultata za prvo polugodište. Operativna je dobit lanca prije jednokratnih stavki dosegla 1,406 milijardi funti što predstavlja porast od 25,4 posto.

“Budući da program oporavka privodimo kraju i počinjemo implementirati sljedeće korake naše strategije održivog rasta, pravo je vrijeme za planiranje glatkog i urednog odlaska”, kazao je Lewis dodavši kako će mjesto čelnog čovjeka kompanije sljedeće ljeto prepustiti Kenu Murphyju. Budući glavni izvršni direktor britanskog maloprodajnog lanca prije nego je postao izvršni potpredsjednik, glavni komercijalni direktor i predsjednik globalnih brendova u Walgreens Boots Allianceu obnašao dužnost glavnog operativnog direktora Bootsa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...