25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 23:29
Tržišne komunikacijePromocijeDecanter 2020 potvrdio iznimnu kvalitetu međimurskih vina

Decanter 2020 potvrdio iznimnu kvalitetu međimurskih vina

Ovogodišnje natjecanje Decanter World Wine Awards 2020 donijelo je brojne nagrade međimurskim vinarima, ali i veliko iznenađenje za sve ljubitelje pjenušaca koji će od sada u izbor najboljih zasigurno uvrstiti i pjenušce Međimurja.

Naime, Urban white vinarije Štampar osvojio je zlatnu, a Sibon brut vinske kuće DGA pjenušci srebrnu medalju na najvećem 17. po redu Decanter World Wine Awardsu, što je Međimurju osiguralo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima u Hrvatskoj.

Pjenušac Urban white vinarije Štampar odlikuje slamnato-žuta boja te postojane i mnogobrojne perlice, dok je po mirisu izrazito ugodan, svjež i lepršav. Okus mu je trajan, elegantan i harmoničan, a izvrsno se sljubljuje uz jela međimurske i kontinentalne, ali i mediteranske kuhinje poput kamenica, omleta s gljivama, kremastih rižota, tjestenine i quicha.

“Ova nagrada dodatna je potvrda onog što smo temeljem naših dosadašnjih iskustava i vinskih znanja duboko u sebi nekako znali. Pušipel je prava sorta za proizvodnju pjenušaca i upravo to je razlog zbog kojeg smo se odlučili pjenušac proizvoditi od naše autohtone međimurske sorte i po tome smo zaista jedinstveni. Ustrajnošću i stalnim traganjem za znanjem i inovacijom uspjeli smo proizvesti pjenušac koji je danas, potvrđeno i na međunarodnom nivou, u samom vrhu hrvatske vinske scene”, istaknuo je David Štampar povodom dobivanja ove značajne medalje.

Uz navedene pjenušce, u Međimurskoj županiji velik je broj već dobro poznatih vinara koji svoje vinsko umijeće potvrđuju i na području pjenušavih vina, a pri čemu svakako treba spomenuti izvrsne pjenušce Vina Cmrečnjak, Vina Dvanajšćak Kozol, Vinsku kuću Hažić, Vinariju Tomšić i Vinariju Jakopić za koje se u narednom razdoblju također očekuju vrijedne medalje.

Odmah uz bok vrhunskih pjenušaca na ovogodišnjem Decanteru našla su se i izvrsna vina međimurskih vinara, koji su osvojili još sedam srebrnih, šest brončanih nagrada te jednu u kategoriji COMMENDED vina odnosno vina s preporukom kojem je samo za malo izmakla neka od nagrada.

Dobitnici srebra su sljedeća vina: Lovrec Izborna Berba Bobica Traminac Mirisavi 2018, Cmrečnjak Classic Pušipel 2019, Hažić Sauvignon 2019, Kocijan Pušipel Classic 2019, Vina Horvat Pušipel Classic 2019, Cmrečnjak Sauvignon 2019., Cmrečnjak Pinot Sivi 2019. Brončane nagrade pripale su Petru Kocijanu za Sauvignon 2019., vinskoj kući Hažić za Barrique Chardonnay 2018., vinima Preiner za Pušipel Classic 2019. te vinskoj kući Dvanajščak-Kozol za čak tri izvrsna vina: Pušipel Classic 2019., Pušipel Prestige 2017. i Crni Pinot 2016, a nagrada u kategoriji COMMENDED/preporuka pripala je Pušipelu Classic 2019. vinarije Štampar.

Ukupno 15 nagrada i jedna preporuka izvrstan su rezultat međimurskih vinara na prestižnom međunarodnom vinskom natjecanju Decanter, posebice uzmemo li u obzir da je 2020. godina donijela čak četiri medalje više nego prethodna godina. Očekivanja za 2021. godinu su velika i čekaju daljnje pobjede, poručuju nagrađeni.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...