IMG_9077Početkom tjedna u zagrebačkom restoranu Lateral, Kutjevo je najavilo proljetnu i ljetnu sezonu sa laganim, svježim i aromatičnim vinima.

Nakon pjenušca Maximo Brut, redom su predstavljeni Rose Kutjevo, poznate i nagrađene Graševine, Vrhunska, De Gotho i Turković te Pinot crni.

Za nezaboravan gastronomski doživljaj uz Kutjevo je bila zaslužna i vlasnica renomiranog restorana Lateral Ana Lisak i njezin catering tim koji su posebno za ovu priliku sa sedam sljedova jela uspjeli sljubiti odabrana vrhunska vina iz Kutjevačkog podruma.

Vino su nam ovom prilikom predstavili enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin i sommelier Dragan Humski.

“Dolazi nam ljetno vrijeme, koje traži svježija, lakša, lepršavija vina, koja imaju ljetnu zavodljivost, mirise i okuse, da nisu preskupa i slažu se sa jelima”, započeo je predstavljanje vina gostima sommelier Dragan Humski.

Tim riječima želio je istaknuti da je unatoč obilnim kišama u teškoj i zahtjevnoj 2014. godini za sve vinogradare, Kutjevo ipak uspjelo dobiti vina koja su ove godine pokorila svjetsku vinsku scenu osvajajući brojne prestižne nagrade na Decanteru, Concours Mondialu i dr.

Enolog Ivan Marinclin je objasnio kako je 2014. godina bila godina najboljih položaja, a sorta Graševina je u prošlogodišnjoj berbi dala najbolje rezultate te tako obranila tri najjača Kutjevo branda: Vrhunsku Graševinu Kutjevo, Graševinu Turković i De Gotho Graševinu.

Među posljednjim vinima nove berbe Kutjeva poslužen je Pinot crni koji je svojim delikatnim i skladnim okusom zaokružio večeru prije samog deserta.

Raskošnu večeru upotpunila je svojim glazbenim nastupom i saksofonistica Lana Škrgatić koja je uz kreativne delicije cateringa Lisak i vrhunska vina Kutjevačkog podruma svojim izvedbama oduševila sve prisutne.

Više informacija možete dobiti na facebook stranici: Kutjevački Podrum.