mini-maxi-prodavaonica-midiTrgovački lanac Delhaize investirat će više od 40 milijuna eura u Srbiju tijekom 2012. godine, kazao je agenciji Beta generalni direktor Delhaizea za Srbiju, Crnu Goru i BiH David Vander Schueren.

Kako prenosi Blic Online, Schueren je naglasio kako će većina tog iznosa biti uložena u otvaranje novih i rekonstrukciju postojećih prodajnih objekata.

“Za ovu je godinu planirano da se samo u Srbiji otvori 20 i renovira 40 objekata. Za sada smo zadovoljni s tempom ostvarivanja ovog plana, s otvaranjima novih prodavaonica u Čačku i Pančevu”, kazao je.

Schueren je dodao da će uskoro biti otvoren i novi objekat u Šidu, a počet će i gradnja još nekoliko prodavaonica, prvo u Smederevskoj Palanci i Novom Sadu.

“Najvažnije od svega je da sva otvaranja donose nova radna mjesta i da se mreža zaposlenih širi”, kazao je direktor Delhaizea dodajući kako je u ovom trenutku broj zaposlenih u Delhaizeovom trgovačkom lancu Maxi u Srbiji veći od 10.600.

Schueren je kazao i da se planira izgradnja velikog distributivnog centra u Srbiji koji će omogućiti rast i unaprijediti efikasnost poslovanja kompanije u regiji.