Delta osniva regionalnog diva online trgovine

U nadolazećim godinama Delta planira nastavak velikog investicijskog ciklusa, ponajprije u djelatnosti nekretnina, ukupno vrijednog oko 500 milijuna eura. Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – online trgovinu

U 2020. godini članice srpskog Delta Holdinga ostvarile su EBITDA od 46,5 milijuna eura što je 7,5 posto više nego godinu dana ranije. U prošloj godini prihodi Holdinga iznosili su 511,2 milijuna eura što je 2,2 posto manje nego u 2019. godini, prenosi portal indikator.ba.

“Povećanje operativnog profita prije oporezivanja i amortizacije – EBITDA, potvrđuje da kompanija uspješno operativno posluje, odnosno da je imala izuzetno dobar menadžment u situaciji koja je ozbiljno uzdrmala cjelokupnu svjetsku ekonomiju. Za nas je ovo jako bitan podatak jer je poznato da banke i konzultantske kuće upravo prema EBITDA procjenjuju kvalitetu kompanija”, kazala je Milka Vojvodić, potpredsjednica za ekonomiju i financije Delta Holdinga.

U nadolazećim godinama Delta planira nastavak velikog investicijskog ciklusa, ponajprije u djelatnosti nekretnina, ukupno vrijednog oko 500 milijuna eura. Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – online trgovinu.

Kako su izvijestili iz kompanije, a prenosi portal indikator.ba, Delta je posvećena razvoju e-commerce platforme pod imenom Ananas koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine. Odlikovat će je izuzetno veliki asortiman robe, suradnja s najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo. Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosit će 100 milijuna eura.

“S financijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvjereni smo da možemo stvoriti regionalnog diva online trgovine. Ananas će korisnicima ponuditi nešto na što nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrit ćemo tržište Srbije, ali s namjerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija”, kaže Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj.

Na dan 4. veljače navršit će se točno 30 godina od osnivanja Delta Holdinga. Za tri desetljeća kompanija je od prodaje biznisa ostvarila prihod od 2,5 milijarde eura i taj novac je reinvestirala u Srbiji i zemljama regije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPotrošnja u maloprodaji pala 10. mjesec zaredom
Sljedeći članakPandemija zatomila njemačku ljubav prema pivu