Dobit Zagrebačke pivovare skočila 66 posto

Zagrebačka pivovara je u prvoj polovici ove godine ostvarila bruto dobit veću od 100,6 milijuna kuna, što je za gotovo 66 posto više u odnosu na 60,8 milijuna kuna dobiti iz istog razdoblja prošle godine, pokazuju podaci iz danas objavljenog polugodišnjeg izvješća tvrtke.

Dobit Zagrebačke pivovare po dionici tako u prvoj polovici ove godine iznosi 162,23 kune. Ukupni prihodi Zagrebačke pivovare povećani su u prvom polugodištu ove godine prema istom razdoblju lani za 9,2 posto, na 403,2 milijuna kuna. Samo prihodi od prodaje u prvih šest mjeseci bilježe rast od 8,75 posto, na 388,5 milijuna kuna.

Istovremeno su ukupni rashodi smanjeni za oko 2 posto, što je rezultiralo i znatnim rastom bruto dobiti. U izvješću se, uz ostalo, ocjenjuje da je likvidnost Zagrebačke pivovare u prvoj polovici ove godine bila na zadovoljavajućoj razini.

Navodi se i da taj proizvođač piva u većinskom vlasništvu belgijskog Interbrew holdinga ima 21,7 milijuna kuna utuženih potraživanja od kupaca, koja su rezervirana u troškovima poslovanja kroz prijašnja razdoblja. (H)