Najuspješnija agencija ovogodišnjeg Effie natjecanja je Bruketa&Žinić OM s četiri osvojene Effie nagrade, slijedi BBDO Zagreb s tri, dok su kod oglašivača najviše Effie-a osvojili Tele2, Zagrebačka pivovara i Podravka

U sklopu festivala Dani komunikacija, koji se održava u rovinjskom hotelu Lone, večeras su dodijeljene prestižne Croatia Effie 2013 nagrade za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja marketinških kampanja, izvijestili su iz Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).

U konkurenciji 42 rada prijavljena od strane 31 oglašivača i 48 marketinških agencija dodijeljena je jedna zlatna, četiri srebrne i šest brončanih nagrada. Grand Prix nagradu kao i zlatnu nagradu za najbolju kampanju osvojio je Tele2 za kampanju “Gregor launch” nastalu u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Media Polis.

Najuspješnija agencija ovogodišnjeg Effie natjecanja je Bruketa&Žinić OM s četiri osvojene Effie nagrade, slijedi BBDO Zagreb s tri, dok su kod oglašivača najviše Effie-a osvojili Tele2, Zagrebačka pivovara i Podravka.

O pobjednicima natjecanja Croatia Effie 2013 i najučinkovitijim marketinškim kampanjama odlučivao je stručni žiri sastavljen od najiskusnijih marketinških stručnjaka u Hrvatskoj – predstavnika oglašivača, kreativnih i medijskih agencija, medijskih kuća te agencija za istraživanje tržišta na čelu s Jadrankom Ivanković (Podravka).

“Posebno smo ponosni na osvojeni Grand Prix i zlato i srebro u kategoriji telekomunikacija, nagrade koje potvrđuju naš uspjeh, ali i nagrađuju našu hrabrost i različitost u pristupu marketinškim komunikacijama”, izjavila je Maja Čulig, V.d. voditeljica odjela marketinških komunikacija u Tele2 Hrvatska.

Hrvatsko izdanje Effie natjecanja organizira HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svjetskoj licenci Effie Worldwide organizacije. Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie), te na nacionalnim natjecanjima u više od 40 zemalja diljem svijeta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti.

Popis svih nagrađenih radova:

Grand Prix Effie nagrada:
– “Tele2 – Gregor launch” Tele 2, Bruketa&Žinić OM, Media polis

Zlatna Effie nagrada:
– “Tele2 – Gregor launch” Tele 2, Bruketa&Žinić OM, Media polis

Srebrne Effie nagrade:
– “Nescafe – Nescafe Classic budilice” Nestlé Adriatic, Publicis Worldwide/Publicis, ZenithOptimedia Hrvatska/Bosna i Hercegovina/Publicis
– “Tele2 – Revolucija” Tele2, Bruketa&Žinić OM, Organizacija
– “Erste banka – Bankarite s kunama” Erste & Steiermärkische Bank, Grey Worldwide Zagreb, MediaCom Central Europe Zagreb
– “Dorina Čoksa – Puna čokolada mlijeka” Kraš, prehrambena industrija, Bruketa&Žinić OM, Digitel Medijski Servisi

Brončane Effie nagrade:
– “Ožujsko pivo – “Neka vatra i dalje gori” 360 nogometna platforma” Zagrebačka pivovara, BBDO Zagreb, Playbox Grupa
– “Fant – Fant Hrskavci” Podravka, Imago reklamna agencija, Unex Media
– “Ožujsko pivo – Smak svijeta” Zagrebačka pivovara, BBDO Zagreb, Universal McCann
– “Sanitar – Sanitar – kralj kupaonice” Labud, Grey Worldwide Zagreb, Unex Media
– “Lero – Kad se voće koncentrira!” Podravka, BBDO Zagreb, Unex Media
– “RBA tekući račun za umirovljenike – U dobroj formi” Raiffeisen Bank Austria, Imago reklamna agencija