Tržišne komunikacijeIdejaX02: Dodijeljene nagrade za najbolje radove u kreativnom oglašavanju

IdejaX02: Dodijeljene nagrade za najbolje radove u kreativnom oglašavanju

idejax02-voditelji-dodjele-miran-kurspahic-i-ida-presterRaiffeisenbank Austria je “Oglašivač godine”, dok su Bruketa&Žinić OM osvojili Grand Prix i titulu “Agencije godine”

U sklopu završne večeri drugog izdanja nacionalnog festivala oglašavanja IdejaX, sinoć su dodijeljene nagrade X i Mixx za najbolje radove u kreativnom oglašavanju u tradicionalnim i online medijima.

Nagrade X dodijeljene su u 21 kategoriji, koje su bile podijeljene u dvije osnovne skupine: Najbolje na tržištu (13) i Najbolje od zanata (8). Za natjecanje X ukupno je bio prijavljen 161 rad od strane 29 prijavitelja i 91 naručitelja.

Prestižnu titulu Agencije godine osvojili su Bruketa&Žinić OM, a ista agencija osvojila je i Grand Prix festivala za naručitelja Hrvatsku poštu. Najboljim oglasom proglašen je oglas “QR marka”, dok je nagradu za “Oglašivača godine” osvojio Raiffeisenbank Austria, priopćili su organizatori.

idejax02-oglasivac-godine-drazen-nikolic-iz-raiffeisenbank-austriaKod natjecanja Mixx za najbolje oglašivačke radove u online/digitalnim medijima, nagrade su dodijeljene u sedam kategorija podijeljenih prema ciljevima kampanja, uz posebnu nagradu za najbolji rad “Best in Show”, koju je osvojila agencija Drap za kampanju “Euromania 2012” klijenta One2Play.

Za natjecanje Mixx bile su prijavljene 73 kampanje i elementi kampanja od strane 20 prijavitelja i 49 naručitelja.

“Ove godine bilo je više kvalitetnijih radova u usporedbi s prošlom godinom te je općeniti prosjek prijavljenih radova bolji i vidljiv je pomak prema naprijed. Primijetili smo visoku razinu strateškog razmišljanja, ideja i produkcije velikih agencija koje i dalje vrlo kvalitetno rade. Također, prijavilo se i dosta manjih agencija, a jedan njihov rad nas je posebno razveselio i iznenadio. One polako pronalaze mjesto za sebe i za to im treba odati priznanje. Započeti posao u ovim vremenima nije baš zahvalno te bi festival ubuduće trebao uložiti još više truda kako bi se manjim agencijama olakšalo sudjelovanje u natjecanju, jer će se time podići njegova ukupna kvaliteta”, izjavio je predsjednik stručnog žirija nagrade X Nikola Žinić.

Anđela Buljan Šiber, predsjednica žirija nagrade Mixx, nakon dodjele nagrada za najbolje digitalne kampanje istaknula je kako se online tržište vidno razvija tako da je ove godine, u skladu s očekivanjima, zabilježen znatno veći broj kvalitetnijih radova nego prošle godine.

“Konkurencija je bila snažna i svi finalisti se mogu osjećati pobjednicima jer su u nekim kategorijama samo nijanse presudile – ponekad tek druga decimala. Izuzetno smo sretni što smo mogli vidjeti kompleksnije digitalne projekte i nadamo se da će klijenti u većem broju početi ulagati u online medije proporcionalno njegovoj snazi”, naglasila je Buljan Šiber.

Nagrade X u skupini “Najbolje na tržištu” osvojili su:
– Hrana – “Slastistika”, Unex Grupa za klijenta Zvijezdu
– Pića – “Pan ljeto”, Imago reklamna agencija za Carlsberg Croatia
– Moda, zdravlje i ljepota – “Počinak”, agencija Bruketa&Žinić OM za Belupo
– Trgovina – “Krpe”, BBDO Zagreb/Studio Dogan za vinoteku Bornstein
– Turizam, kultura i slobodno vrijeme – “Vizualni identitet hotela Lone”, Bruketa&Žinić OM za Maistru
– Transport i auto moto industrija – U ovoj kategoriji žiri nije dodijelio nagradu
– Telekomunikacije – “Bonbon – Moron/Debil/Kreten”, Fahrenheit za T-Hrvatski Telekom
– Mediji i izdavaštvo – U ovoj kategoriji žiri nije dodijelio nagradu
– Financijske i osiguravajuće usluge – “U dobroj formi TV”, Imago reklamna agencija za Raiffeisenbank Austria
– Poslovne usluge i proizvodi za industriju – “QR marka”, Bruketa&Žinić OM za Hrvatsku poštu
– Društvene akcije – “Kućicin dobri buvljak”, Imago reklamna agencija za Udrugu Druga pomoć
– Samopromocija/korporativne komunikacije – “Bruketa&Žinić: izložba”, Bruketa&Žinić OM za Bruketa&Žinić OM
– Ostalo – U ovoj kategoriji žiri nije dodijelio nagradu

Nagrade X u skupini “Najbolje od zanata” dobili su:
– Najbolja upotreba lokalne kulture – U ovoj kategoriji žiri nije dodijelio nagradu
– Najoriginalnija komunikacijska strategija – “Welcome project (najveća dobrodošlica na svijetu), Imago reklamna agencija za Projektil
– Najinspirativnija ideja – “Stina”, Bruketa&Žinić OM i Brandoctor za Jako vino
– Najbolja izvedbena vještina/produkcija u nekom oglasnom sredstvu – “1000 free SMS-ova”, Publicis za Bonbon
– Najbolja upotreba tehnologije – “QR marka”, Bruketa&Žinić OM za Hrvatsku Poštu
– Najbolji dizajn i art direction – “Stina”, Bruketa&Žinić OM i Brandoctor za Jako vino
– Najbolje integrirana kampanja – “Ante traži zvijezdu”, Grey Worldwide Zagreb za Tomato
– Najbolji copywriting – “Epimen kapsule”, Imago reklamna agencija za Epimen

O pobjednicima nagrada X odlučivao je stručni žiri u sastavu: Vanja Blumenšajn (Imago), Veljko Žvan (Grey), Igor Mladinović (McCann Erickson), Kruno Serdar (Unex), Boris Belak (Luminus Creative), Ana Lozica (Proximity Zagreb), Krešimir Purgar (Publicis), Nikola Žinić (Bruketa&Žinić OM), Siniša Waldinger (BBDO).

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...