Pod srebrnim sponzorstvom tvrtki Virtus dizajn, Trikoder, logIT internet usluge i Web Marketing Akademija (WMA) u Zagrebu se održava 1. dan velike regionalne konferencije “Web::Strategija 15 – Gdje mi je ROI?”. Pod vodstvom predsjednice programskog odbora Aleksandre Đermanović mnogi su ugledni i cijenjeni predavači i gosti održali zanimljiva i nadasve poučna predavanja.

Ipak, najviše je pozornosti i iščekivanja bilo među nestrpljivim predstavnicima tvrtki s nominiranim web projektima, koji su pozorno očekivali proglašenje dobitnika Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2012.

Stručnim ocjenjivačkim odborom je i ovog puta nadzirao Siniša Gavrilović, dok su ostali članovi odbora Damir Podhorski (Osijek), Vladimir Karmelić (Zagreb) i Dijana Dabić Bengez (Samobor) imali pune ruke posla s mnoštvom prijavljenih kandidata za Zlatnu nagradu. Zajedničkim su trudom odabrali tri najbolje web kampanje.

Tri Zlatne nagrade Web::Strategije dodjeljene su sljedećim izvođačima marketing kampanja:

• Izvođač: Brlog & Madison Consulting; za kampanju: Kukuriku Online

“Među prijavljenim kampanjama posebno se isticala kampanja “kukuriku.org” koja je za cilj imala na što više online lokacija dati mogućnost korisnicima za komunikaciju s političarima i istomišljenicima. Koristeći mnoštvo online kanala poput Facebooka, Twittera, Youtubea, Flickera, SlideSharea i SoundClouda pokazala je struci širok dijapazon mogućnosti u online svijetu. Također je, iskoristivši po prvi put u Hrvatskoj i plaćene kanale poput Googleovog GDN Blasta, kampanja pokazala i da suvereno ide u korak s novim tehnologijama. Zbog sveg nabrojanog, kampanja je zasluženo osvojila i Zlatnu nagradu Web Strategije”, izjavio je Vladimir Karmelić, član ocjenjivačkog odbora.

• Izvođač: Omega Media d.o.o.; za kampanju: Facebook aplikacija “Treasure Hunt”

“Kampanja dopadljivog dizajna, ideje i rezultata. Jednostavna, pregledna, atraktivna. Postigla željeni cilj. Prepoznata i izvan granica Hrvatske”, komentirala e ovu kampanju Dijana Dabić Bengez, članica ocjenjivačkog odbora.

• Izvođači: Marina Obšivać, Igor Jurić, Zoran Selinger, Marin Lončar; za kampanju: GOMC 2012

“U zadnjih nekoliko mjeseci svjedoci smo intenzivnog rasta IT sektora na istoku Hrvatske. Posebno nam je drago što smo na našoj konferenciji u prilici nagraditi četiri mlade perspektivne osobe upravo iz grada na Dravi. Biti među 15% najboljih u Google Online Marketing Challengeu svakako je vrijedno ne samo pozornosti nego svake moguće pohvale i nagrade”, rekao je o ovoj kampanji Damir Podhorski, član ocjenjivačkog odbora.

Postojeće kampanje pokazale su visoku razinu kreativnosti u primjeni internetskog marketinga naspram mnogih drugih prijava, čime je lako zaključiti da dobra ideja izdvaja najbolje, ističu organizatori konferencije.