Metro Hrvatska drugi put među najboljim poslodavcima u Europi

U utorak 28. veljače u Amsterdamu institut Top Employers tvrtki Metro Cash & Carry Hrvatska uručio je certifikate Top Employer za najboljeg poslodavca u Europi i Hrvatskoj.

Drugu godinu za redom Metro je zaslužio certifikate jer je ostvario najviše standarde izvrsnosti u uvjetima koje pruža zaposlenicima – u usporedbi sa 791 tvrtkom iz cijelog svijeta, rezultati Metro-a nadmašili su 56 % certificiranih kandidata.

“U Metro-u smo ponosni što je naša tvrtka drugu godinu zaslužila certifikate Top Employer Hrvatska i Top Employer Europe. Rezultati istraživanja pokazuju kako programi koje smo razvili u Metro-u omogućuju razvoj i ostvarivanje potencijala naših kolega, a uvjeti koje Metro osigurava zaposlenicima dobili su nezavisnu potvrdu izvrsnosti koja će nam biti poticaj da nastavimo s programima koji su omogućili Metro-u da bude u probranom društvu najboljih poslodavaca”, izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija Metro Cash & Carry Hrvatska.

Certifikati Top Employer temelje se na neovisnom, revizijskom i činjeničnom procesu. Istraživanje detaljno analizira devet tematskih cjelina: strategiju razvoja talenata, upravljanje ljudskim resursima, proces zapošljavanja i uvođenja u posao, učenje i razvijanje, razvoj rukovodstva, upravljanje karijerom, povlastice i kompenzaciju te korporativnu kulturu.

Institut Top Employers sa sjedištem u Nizozemskoj od 1991. godine izdaje certifikate tvrtkama koje ostvaruju najviše standarde u uvjetima za svoje zaposlenike.

Certifikati se temelje na detaljnoj i neovisnoj analizi objektivnih i mjerljivih parametara koji ukazuju na uvjete koje poslodavac nudi zaposlenicima te na to kako poslodavac osigurava kvalitetne inicijative za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika. Regionalni i globalni certifikati dodjeljuju se tvrtkama koje dobiju certifikat u svakoj od zemalja u kojima sudjeluju u istraživanju.