Dioničari Mercatora u utorak su na izvanrednoj skupštini potvrdili prijedlog koncerna Agrokor kao većinskog vlasnika da se njegov kredit Mercatoru od 200 milijuna eura za konsolidaciju poslovanja pretvori u vlasnički kapital.

Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je novinarima nakon skupštine dioničara da je velikom većinom prihvaćena predložena dokapitalizacija Mercatora za 200 milijuna eura, čime je Agrokor svoje vlasništvo u Mercatoru povećao na 88,1 posto.

Balažič se dotaknuo i tempa planiranih postupaka integracije poslovanja Mercatora i Konzuma.

Najavio je da će djelatnost Konzumove maloprodajne djelatnosti u Srbiji biti uklopljena u Mercatorovu mrežu do sredine idućeg mjeseca, dok će do kraja ovog mjeseca Konzum preuzeti dosadašnje Mercatorove trgovine u BiH.

Balažič je rekao da očekuje mnogo od sinergijskih učinaka poslovnog povezivanja dviju mreža, te da u Mercatoru u samoj Sloveniji neće biti otpuštanja zaposlenih.

No, morat će se nastaviti racionalizacija poslovanja na svim razinama kako bi se povećala njegova konkurentnost na slovenskom tržištu, rekao je Balažič novinarima. (SEEbiz / Hina)