“Do kraja mjeseca napravit ćemo dva od tri koraka za dolazak Ikee u Hrvatsku”, najavio je jutros na Hrvatskom radiju ministar investicija Domagoj Milošević.

ikea-rugvica-parkiraliste-project-small-midiMinistrov optimizam ipak ne znači da ćemo po jeftini namještaj uskoro bez putovnice, jer se centar u Rugvici, na istočnom ulazu u Zagreb, vjerojatno neće otvoriti prije druge polovice 2012. Problemi za švedske investitore pojavili su se nakon što su iskeširali oko 26 milijuna eura za 400 tisuća kvadratnih metara zemljišta budućeg centra, a HAC nije želio izdvojiti ogroman novac za gradnju pristupa s autoceste i premještanje naplatnih kućica.

Iako Milošević nije rekao što će se riješiti do kraja veljače, vjerojatno je riječ baš o prometnim problemima na relaciji HAC-Ikea.

Podsjetimo, prije desetak dana Ikea je najavila kako odustaje od pogona u Srbiji, pa je to pojačalo spekulacije kako će, osim trgovina, u Hrvatskoj možda otvoriti i neki proizvodni pogon. Zasad se u tom kontekstu ništa nije dogodilo. (SEEbiz)