Don Don sljedeće godine otvara tvornicu tosta u Srbiji

Kompanija Don Don otvorit će sljedeće godine u Srbiji tvornicu za proizvodnju tosta, u koju će uložiti više od četiri milijuna eura i zaposliti oko 20 radnika.

don-don-tost-midiČlanica Uprave za financije i organizaciju sistema Don Don, Alenka Mozetič Zavrl rekla je novinarima iz Srbije prilikom posjete Pekari Grosuplje, dijela grupe Don Don, da je riječ o velikom projektu koji se sprema već pola godine.

“Mislim da ćemo na jesen biti spremni potpisati ugovore za opremu. Također moramo se dogovoriti s dobavljačima sirovina kako bi sve funkcioniralo bez zastoja. Važni su trajni proizvodi i zato se spremamo za tvornicu tosta u Srbiji kojom ćemo pokriti sva tržišta na kojima radimo”, rekla je Zavrl.

Kako je dodala, ono na čemu kompanija inzistira i zalaže se je dobivanje industrijskog proizvoda iz čiste proizvodnje.

“Tim se postiže trajnost proizvoda bez konzervansa, kako bismo ga mogli distribuirati i dostavljati na veće daljine”, objasnila je.

Zavrl kaže da odluka o tome u kojem gradu u Srbiji će biti otvorena tvornica tosta još nije donijeta i dodaje da postoji više ideja.

Don Don, nastavlja, ima planove za širenje poslovanja u narednom periodu i planira nove akvizicije.

“Nije vrijeme za ulaganje u nove kapacitete, vrijeme je za akvizicije i povezivanje i tako postizanje rasta svih nas”, rekla je Zavrl.

Prema njenim riječima, integracijom Pekare Grosuplje u grupu Don Don stvorena je najveća industrijska pekara na tržištima bivše Jugoslavije.

Kompanija trenutno ima 1.300 zaposlenih i suradnika u Srbiji, oko 100 ih je u Hrvatskoj, dok u Sloveniji radi njih oko 300.

Don Don planira s Pekarom Grosuplje tijekom 2016. oko 100 milijuna godišnjeg prometa.

Grupa posluje u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Hrvatskoj, a u planu je širenje na tržišta Rumunije i Albanije.

Od 2008. godine od kada posluje u Srbiji, Don Don je uložio više od 50 milijuna eura u unapređenje proizvodnje, proširenje asortimana i recepture, edukaciju zaposlenih i otvaranje novih radnih mjesta. (SEEbiz.eu/Tanjug.rs)

Prethodni članakPoljoprivrednici regije žele zajedno na svjetsko tržište
Sljedeći članakTko je sve potpisao veliku navijačku zastavu za Francusku?