Jedanaesti u nizu kreativni likovni natječaj Dukata “VOLIM MLIJEKO!” završio je izborom šest pobjedničkih radova na temu “Šuma i ja, prijatelja dva”. Dukatov najdugovječniji likovni ekoprojekt rekordan je po broju pristiglih radova – na njega je prijavljeno više od 10.000 likovnih uprizorenja prijateljstva sa šumom i šumskim svijetom.

U natječaju su sudjelovali učenici nižih razreda iz čak 425 osnovnih škola, a prvi su se put uključili i predškolci, polaznici 219 vrtića širom Hrvatske.

Neovisni stručni žiri 11. likovnog natječaja “VOLIM MLIJEKO!” izdvojio je pet najkreativnijih radova, a njihovi su autori: Frida Lisjak, učenica 1. b Osnovne škola Petra Zrinskog Šenkovec, Jitka Pihir, učenica 2. razreda Osnovne škole Sirač, Leona Gabud, učenica 3. b Osnovne škola Marija Bistrica, Dora Budiša, učenica 4. a Osnovne škole kralja Tomislava Našice i Erik Burić, predškolac iz Dječjeg vrtića “Naša radost” Pregrada.
Drugu godinu zaredom svog favorita birala je i publika glasujući na Facebook stranici Dukata i najboljim ocijenila rad Eve Bednjačić, učenice 2. d razreda IV. osnovne škola Bjelovar.

“Zaključno s ovim, 11. izdanjem u našem je natječaju dosad sudjelovalo više od 52 tisuće učenika i predškolaca iz škola i vrtića iz svih dijelova Hrvatske. Raduje nas što smo povezivanjem natječaja s pošumljavanjem potaknuli još veći interes djece i učitelja za uključivanjem, a posebno jer smo premašili lanjske brojke: kako broja sudionika tako i broja prijavljenih škola i vrtića pa ćemo ove godine posaditi još veću šumu”, istaknula je ovom prilikom Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Po uzoru na prethodnu godinu, Dukat i ovo izdanje natječaja “VOLIM MLIJEKO!” povezuje s inicijativom pošumljavanja. Naime, nakon što su Dukatovi volonteri u suradnji s Hrvatskim šumama, upravo zahvaljujući crtežima pristiglima na prošlogodišnji natječaj, zasadili 10.000 sadnica stabala, i ove će godine dati svoj doprinos obnovi zelenih pluća naše zemlje. S obzirom na rekordan broj pristiglih radova, hrvatske šume pomladit će sadnjom čak 11.000 novih sadnica čime nastavljaju s provedbom najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u zemlji.

Uz dugogodišnje partnerstvo s Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb i pokroviteljstvo Ministarstava znanosti i obrazovanja, projekt drugu godinu zaredom podržavaju i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske šume.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!