Hrvatsko tržište zadnjih godina pokazuje veliki zaokret u potražnji za proizvodima iz udaljenih, egzotičnih zemalja, a to se osobito odnosi na japansko tržište. Osluškujući želje svojih potrošača u tvrtki Valentić naš smo portfelj obogatili s nekoliko premium brendova japanskog whiskyja kao što su Akashi, Togouchi i Yamazakura, a u ponudi su i premium rum Ryoma te jedinstveni premium gin Sakurao. Svim ovim brendovima zajednička je značajka da su potekli iz malih destilerija, ručno su odnjegovani u tradicionalnom japanskom duhu pa je njihova vrhunska kvaliteta prepoznata i kroz niz prestižnih svjetskih nagrada.

S drugog kraja svijeta, iz male meksičke destilerije u asortiman Valentića stigla je premium tequila Padre Azul koja je također višestruko nagrađivana od strane najeminentnijih stručnjaka na brojnim svjetskim festivalima jakih alkoholnih pića, a osim ove tequile vrijedi svakako spomenuti i brend Mezcal Xiaman kao premium proizvod koji se bazira na 100% agavi.

U Valentiću se uvijek trudimo anticipirati trendove te ponuditi tržištu pravi proizvod u pravo vrijeme. Tako smo još prije nekoliko godina domaćim potrošačima ponudili začinsko bilje Botanicals te brend svjetskoga glasa Toque koji daju savršeni pečat bilo da ih se miješa s ginom, rumom ili pak vodkom. Različita pakiranja i kombinacije ovih začina i biljaka, pakiranih u strogim higijenskim uvjetima, garantiraju vašim miješanim ili čistim pićima dimenziju iznad obične. Jedna od najnovijih kombinacija začina i začinskog bilja je i tzv. Premium Botanicals Gin & Tonic Book, čiji sadržaj jamči vrhunske dodatke i pomoć u spravljanju najzahtjevnijih miješanih pića.

Novi asortimanski segment u ponudi Valentića je i linija premium rumova Dos Maderas koja dolazi iz dvije regije. Proizvodnja se odvija u Barbadosu i Gvajani gdje rum odležava u hrastovim bačvama najmanje pet godina kako bi potom u završnoj fazi u Španjolskoj odležavao daljnjih tri ili pet godina u bačvama u kojima dozrijeva čuveni španjolski prošek. U najboljoj varijanti (Dos Maderas Luxus) tzv. double aging odvija se u kombinaciji 10+5 godina kako bi se dobio super premium rum od čijeg kušanja doslovce ostajete bez riječi.

Kako bi segment bio zaokružen u Valentiću su se pohvalili i hrvatskim potrošačima dobro znanom premium vodkom Kremlin Award koja se proizvodi pod strogom kontrolom Kremlja i poslužuje se kao službena vodka ruske vlade. Desetljećima je ova vodka bila priznata od strane Kremlja iako nije nosila službeni naziv. Zvali su je jednostavno “Protokol vodka”, a danas se njena legenda i jedinstveno porijeklo očituje i u samom imenu Kremlin Award koje sugerira ekskluzivu i prestiž.