viola-muesli-5-vrsta-voca-1000gSvoju strategiju ponude mueslija i asortimana “doručka” Encian temelji na proizvodima iz žitarica koji ne prolaze industrijsko-tehnološku procesiranu obradu, čime se nepovoljno utječe na prirodno prisutne hranjive tvari kao i na cjelokupnu hranjivost hrane.

Asortimanu Encian mueslija svojstveno je da dolaze u integralnom (cjelovitom) obliku, odlikuju se specifičnom kombinacijom žitarica s orašastim plodovima (Muesli s lješnjakom…), sa sušenim voćem (Muesli 5 vrsta voća…), Muesli s čokoladom (gdje je integralnom muesliju dodan tek čokoladni crispy od riže), ili isključivo jedinstvenom kombinacijom žitarica (raženim, ječmenim, pšeničnim, zobenim i kukuruznim).

Encian je na tržištu prisutan s osam različitih pakiranja proizvoda: Čokoladni muesli (1 kg i 500 g), Voćni muesli (1 kg i 500 g), Muesli sa žitaricama (1 kg i 500 g), Muesli s lješnjakom i grožđicama (1 kg) i Hrskavi muesli s medom (500 g).

Razvija se i paleta proizvoda organskog podrijetla i danas u kategoriji doručka ovaj proizvođač nudi dva bio proizvoda – Bio muesli voćni 500 g i Bio muesli s lješnjakom 500 g, koji se mogu naći u svim bolje opremljenim supermarketima.

S obzirom na vrlo raširenu distribuciju, proizvode Enciana može se naći u gotovo svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj, od nacionalnih lanaca, preko regionalnih trgovaca pa sve do malih kvartovskih trgovina.

Oslanjajući se na Nielsenove podatke za 2010. godinu, iz tvrtke navode da Viola muesli zauzimaju 6,4% udjela u kategoriji “doručka”.

“Osim nutricionističkih prednosti, Viola muesli imaju i vrlo konkurentne cijene, a na ekonomsku krizu odgovorili smo s ekonomičnim pakiranjima od 0,5 kg. Svojim potrošačima trudimo se svaki mjesec ponuditi nove atraktivne akcijske proizvode i prodaju po promotivnim cijenama te ih na taj način nagraditi za vjernost”, kaže Ivana Kristić iz Enciana.