prvenstvo u rostiljanjuFinale najvećeg kulinarskog događaja u kojem se amateri zanata u roštiljanju natječu za titulu najboljeg u Hrvatskoj, stiže ovu nedjelju na zagrebački Bundek.

Timu koji osvoji najviše bodova u kategorijama ćevapčići, ražnjići, vratina, junetina i pljeskavica, bit će uručen Zlatni ćevap.

Za ovu jedinstvenu kulinarsku nagradu borit će se 10 ekipa iz svih krajeva Hrvatske, najuspješniji s kvalifikacijskih natjecanja koja su se protekla dva mjeseca održala diljem Lijepe naše, a to su: Mladi kuhar Valentina Šubelja iz Križevaca, Allegri Istriani Zorane Turković iz Umaga, Školarci Zlatana Zuhrića Zuhre i Los Chupacabros Tvrtka Kračuna iz Zagreba, Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Berekini Mladena Šarea iz Zadra, Hot stuff Ivane Orlovčić s Krka, Valpovački kotlić Željka Turalije, Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej Josipa Blaževića iz Knina te Esekerski ćevap Ante Dozana iz Osijeka.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju odvija se pod generalnim pokroviteljstvom PIK-a, a o pobjednicima će odlučivati gastro sud na čelu sa chefom Brankom Ognjenovićem.

Program počinje u 12 sati uz glazbu DJ Tonina, dok u 14 sati kreće natjecateljski dio i koncert grupe 1. April.

Proglašenje pobjednika je planirano oko 18.30 sati, nakon čega će se u 19 sati održati veliki pobjednički koncert Bosutskih bećara uz gostovanje Miroslava Škore. Osim u bogatom zabavnom programu, posjetitelji će moći uživati i u bogatom gastro-edukativnom programu i u svježe pripremljenim grill delicijama PIK- a po vrlo pristupačnim cijenama.

Voditelji programa su Frano Ridjan i Martina Validžić, a ulaz je slobodan.