Fortenova grupa je u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj potpisala Povelju o raznolikosti za sve segmente svog poslovanja i operativne kompanije u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Povelju su potpisali Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe i dr.sc. Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Ovo potpisivanje uslijedilo je nakon što se nedavno Fortenova grupa i formalno pridružila HR PSOR-u i UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Usvajanjem Povelje o raznolikosti, Fortenova grupa se obvezala na javno podržavanje i razvijanje raznolikosti u svim svojim radnim sredinama, operativnim kompanijama i poslovnom okruženju.

“Potpisivanje Povelje o raznolikosti logična je nadogradnja naše predanosti održivom razvoju. Osobito sam ponosan na brzinu kojom je Fortenova grupa u vrlo kratkom razdoblju učinila ključne iskorake u prihvaćanju održivog poslovanja i njegovih vrijednosti; od našeg Etičkog kodeksa, pristupanja HR PSOR-u i UN Global Compactu, pa sve do danas kada smo potpisali Povelju o raznolikosti. Održivost i raznolikost temeljne su vrijednosti Fortenova grupe i dio naše korporativne kulture”, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom potpisivanja Povelje o raznolikosti.

Dr.sc. Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, tom je prilikom izjavila: “Drago nam je da je Fortenova grupa potpisivanjem Povelje o raznolikosti javno u ime svih svojih zaposlenika prihvatila odgovornost za primjenu raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu u svim svojim kompanijama. Raznolikost je jedan od glavnih alata za postizanje inovativnosti i kreativnosti koje su potrebne više nego ikad kako bismo ostvarili transformaciju prema održivosti.”