Na Zagreb Coffee & Chocofestu koji se održavao od 6. do 9. veljače Franck je predstavio svoje premium espresso brendove Superiore i Stretto, kao i paletu Franck cafe cappuccina.

Za više od 100.000 posjetitelja Festivala Franck je pripremio i posebnu ponudu novih zanimljivih okusa vruće čokolade Hot Mix – Chilli Intense i Magic Orange. Usto, Franckovi voditelji razvoja HoReCa usluga, ujedno vrhunski baristi, pripremali su posjetiteljima vrlo zanimljive Franck espresso koktele sa sirupima Monin.

“Uvijek nam je drago našim sugrađanima predstaviti Franckovu vrhunsku espresso kavu i druge napitke na bazi kave. Na Zagreb Coffee & Chocofestu htjeli smo prikazati i kako napitci na bazi espresso kave, uz malo kreativnosti, mogu doći u neočekivanim oblicima, poput koktela. Uz degustacije, voljeli bismo i upoznati ljubitelje kave s najboljim načinima pripreme kave jer sama sirovina, koliko god bila idealna, bez dobre pripreme i espresso aparature ne garantira uživanje u vrhunskoj kavi”, naglasila je Silvana Fanjek, regionalni Trade marketing manager Francka.

Iz Franckove premium espresso linije predstavljeni su Superiore espresso i Stretto espresso. Superiore espresso odlikuje se bogatom aromom i slojevitim okusom, prožet najfinijim cvjetnim i čokoladnim nijansama. Ovaj espresso nudi bogatu, lako pitku notu, dovoljno snažan da vas razbudi i u tmurnija jutra. Samo iznimno i strogo birane sorte kava prema recepturi Francka nalaze se u ovom espressu.

Stretto espresso predstavlja blend vrhunskih sorti kave za istinske ljubitelje izražajne arome te bogatoga, punog okusa, idealnog za jutarnje razbuđivanje.

Franckove premium espresso linije dostupne su za HoReCa kanale, a omiljene su u nekim od najboljih restorana i caffe barova Zagreba, ali i Hrvatske. Tako se u Superiore espressu može uživati nakon obroka u Manu, Taču, Lobbyju i Balonu te u bilo koje doba dana i u Super Cafeu te Hocus Pocusu. Naši partneri koji su se odlučili za Stretto espresso između ostaloga su Book cafe, K&K, Kavkaz, Coppa cafe, Come In te restorani među kojima se nalazi i Mano II.

Sam Zagreb Coffee & Chocofest svim zainteresiranima predstavio je raznoliku ponudu slastica na bazi čokolade i napitaka na bazi kave, uz izlagački program, ali i zanimljive i poučne radionice. Na festivalu su sudjelovali i vrlo interesantni svjetski umjetnici.

Tako su se okupljenim Zagrepčanima predstavili Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, koja je među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom.

Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. Za svoje djelo “Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava” u kojem pet likova predstavlja pet kontinenata, koristio je milijun zrna kave. Saimir Strati je na Festivalu uživo predstavio proces nastajanja mozaika od različitih vrsta zrna kave.

PROMO