Gerd Chrzanowski (lijevo) i Klaus Gehrig (Foto: lebensmittelzeitung.net)

Klaus Gehrig, glavni izvršni direktor njemačkog maloprodajnog giganta Schwarz grupe, predstavio je svog nasljednika. Njegov dosadašnji zamjenik, Gerd Chrzanowski, dolazi na čelo kompanije, a odluka stupa na snagu odmah. Promovirana je i Melanie Köhler, prenosi lebensmittelzeitung.net.

Promjena na vrhu priprema se već više od godinu dana budući da je u proljeće prošle godine Gerd Chrzanowski imenovan Gehrigovim zamjenikom. Chrzanowski će sada za svoju novu ulogu trenirati uz Klausa Gehriga. “U prošlosti je Gerd Chrzanowski dokazao svoje osobne, profesionalne i nadasve strateške kvalitete na raznim upravljačkim funkcijama i zadacima”, istaknuo je Gehrig.

Chrzanowski je bio član Izvršnog odbora Lidla od 2008. do 2014. prije nego što je preuzeo upravljanje nad Schwarz Zentrale Dienste. Melanie Köhler, njegova dosadašnja zamjenica, doći će na mjesto predsjednice Uprave Schwarz Dienstleistungen.

Dva izvršna direktora Lidla i Kauflanda koja su do sada djelovala samo privremeno potvrđena su na svojim pozicijama. Ignacio Paternò u Lidlu i Frank Schumann u Kauflandu sada su izvršni direktori. U Kauflandu je također Stephanie Griesbaum promaknuta na mjesto zamjenice predsjednika Uprave.