Glovo je lani u Hrvatskoj isporučivao više od dvije tisuće kebaba dnevno

Grad Zagreb uvjerljivo prednjači sa 66% ukupne potrošnje, a slijede ga Varaždin i Split. Najveći ljubitelj kebaba u Hrvatskoj prošle je godine naručio njih 373 odnosno u prosjeku više od jednog kebaba dnevno

Povodom Svjetskog dana kebaba, koji se ove godine obilježava 14. srpnja, Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu više kategorija proizvoda, predstavila je trendove konzumacije kebaba u Hrvatskoj u 2022. godini.

U Hrvatskoj je prošle godine putem Glova naručeno i isporučeno blizu 850.000 kebaba te je Hrvatska po tome na petom mjestu među zemljama u kojima Glovo posluje, a koje najviše vole i naručuju ovo ukusno jelo. No, ako pogledamo broj aktivnih korisnika Glova u jugoistočnoj Europi, Hrvati su najveći ljubitelji kebaba u cijeloj regiji. Grad Zagreb uvjerljivo prednjači sa 66% ukupne potrošnje, a slijede ga Varaždin i Split.

Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova. Ako govorimo o vrhuncima potrošnje, zlatna minuta konzumacije kebaba bila je 20. srpnja, u 10.41, kada je isporučen 51 kebab diljem Hrvatske, dok je 31. ožujka dan s najvećom potrošnjom – taj dan isporučeno je više od 3500 kebaba.

Čini se da je kebab Hrvatima najdraža opcija za večeru, što dokazuje i činjenica da se najčešće naručuje između 18 i 20 sati, obično od srijede do petka. Prema podacima Glova, Hrvati najviše uživaju u kebabima u proljetnoj sezoni, od ožujka do svibnja, u ta 3 mjeseca koncentrirano je 30% godišnje potrošnje. Najveći ljubitelj kebaba u Hrvatskoj prošle je godine naručio 373 kebaba, u prosjeku više od jednog kebaba dnevno.

Za takve rezultate, sigurni smo, zahvalna je široka ponuda restorana partnera koji služe kebabe. Hrvatska je u top 3 zemlje s najvećom ponudom kebaba, od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje. Zahvaljujući ovom statusu, potrošnja je u tri godine porasla za čak 185%.

Činjenica je da je kebab posljednjih godina vrlo popularna namirnica u Hrvatskoj. Otvaranjem novih restorana, kebab je postao jedan od omiljenih izbora među domaćim stanovništvom i turistima, a samim time i jelo za koje se često koristi poznata aplikacija Glovo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIz regulative – Umjetna inteligencija: Pregovori u trgovini uz pomoć AI
Sljedeći članakRoto dinamic dostupan na Glovu