googleGoogle će provesti testove isporuke svježih prehrambenih proizvoda u dva velika američka grada, zahvaljujući lokalnim partnerima.

Testovi će ove godine biti provedeni u San Franciscu, a zatim u drugom američkom gradu čiji naziv još nije otkriven, objavio je danas web portal journaldunet.com.

Svježi proizvodi, koji potiču od lokalnih partnera kao što su Foods market i Costco, bit će isporučivani preko usluge Google Express.

Google će proširiti uslugu i na druge gradove, ako pronađe odgovarajuće partnere i bude imao dovoljnu potražnju za njom, prenio je portal “Bloombergovu” vijest samo dan pošto je Grupa Amazon obznanila da uskoro započne pripremanje i slanje obroka na kućnu adresu.

Ta kompanija za elektronsku trgovinu najavila je da će krenuti u odabir osoblja za svoj ogranak “Amazon restaurant”. To nije prva inicijativa Amazona u vezi s distribucijom hrane, ali je prvi put da ta kompanija sama priprema hranu.

Amazon je već lansirao “Amazon fresh”, uslugu za isporuku svježih prehrambenih namirnica ili obroka naručenih u nekim od lokalnih restorana, kao i “Amazon prime”, sistem za isporuku životnih namirnica. (SEEbiz.eu)