mercator-pika-kartica-plavaPika klub u Hrvatskoj danas broji gotovo 300.000 korisnika, dok na području Mercator Grupe ove kartice lojalnosti koristi oko 1,6 milijuna korisnika

Mercator-H je prije 10 godina u svoje poslovanje uveo karticu lojalnosti za svoje kupce – Pika karticu.

Osim što program obuhvaća ponudu najpovoljnijih proizvoda osmišljenih s ciljem da se zadrži visoka razina zadovoljstva kupaca, korisnici kartice Mercator PIKA, ovisno o broju prikupljenih bodova, ostvaruju 3-6% popusta u kupovini te na kraju bonitetnog razdoblja umanjuju iznose računa svojih kupovina izravno na blagajni.

Iz Mercatora navode kako program pruža i mogućnost obročnog plaćanja bez kamata, popuste na redovne ponude, kao i 10% popusta na cijelu kupovinu subotom te popuste na posebne programe vjernosti u kojima se prikupljanjem naljepnica ostvaruje sniženje cijene i do 60%.

“Iznimno smo ponosni što već punih 10 godina Mercatorovi kupci uživaju u nizu pogodnosti i ponuda koje im donosi Pika kartica uz koju paralelno razvijamo i posebne programe vjernosti za sve kupce. Tako je ponuda talijanskog posuđa Bianca bila rasprodana već u prvim tjednima, a kupci su tražili upise na liste čekanja. Uveli smo i ekološke proizvode poput ručnika od organskog pamuka, a u ovom smo periodu ponudili atraktivnu posteljinu od bambusa i srebrnih niti. Program lojalnosti postao je dio svakodnevice Mercatorovih kupaca i korisnika PIKA kartice za koje ćemo i dalje kreirati posebne ponude”, izjavila je Renata Bučić Milovac, voditeljica službe za stvaranje odnosa s kupcima.

Uz takav razvoj programa, Pika Klub iz mjeseca u mjesec u 2011. godini povećava broj registriranih članova i do 2000, a danas broji njih gotovo 300.000, dok na području Mercator Grupe više od 1.600 000. O kvaliteti Mercatorovog programa vjernosti govori i podatak o prosječnom udjelu od 30% u mjesečnim prihodima od maloprodaje, dok je na razini cijele Mercator Grupe u 2010. godini, taj postotak iznosio 45,7%, ističe se u priopćenju.