HACCP certifikat za dva nova objekta trgovačkog lanca Tommy

Trgovačkom lancu Tommy iz Splita dodijeljen je HACCP certifikat za još dva objekta u svom maloprodajnom lancu

Nakon cerifikacije HACCP sustava prošle godine u hipermarketu Žitnjak u Zagrebu, certifikacija je proširena na hipermarkete u  Solinu i Dubrovniku  kojim se dokazuje sustavno praćenje kritičnih točaka kod skladištenja i procesa proizvodnje hrane te provedba sanitacijskih i standardnih operativnih postupaka.

Certifikaciju je izvršila tvrtka SGS sa sjedištem u Švicarskoj – jedna od vodećih svjetskih kontrolnih kuća na području inspekcije, certifikacije i verifikacije.

Nakon Zagreba ovo  su nova dva velika objekta u našem lancu maloprodaje koji posjeduju  nepristrano verificiran  HACCP sustav.
Smatramo kako je ovo jedini ispravan put prema konačnom cilju, a to je potpuno zadovoljstvo naših kupaca. Osim širokog asortimana kvalitetnih proizvoda, potrebna je i stalna nadogradnja sustava kontrole, posebice kada se radi o djelatnosti u kojoj je higijena hrane osnovni preduvjet odgovornog poslovanja – rekao je Damir Velimirović, tehnolog koji je u ime tvrtke primio certifikat.

Uvođenjem ovog sustava tvrtka Tommy je odredila viši nivo kontrole zdravstvene ispravnosti hrane, pa je stoga naglasak stavljen na hranu životinjskog podrijetla kao najrizičnije za zdravlje ljudi.
U tom smislu određen je i opseg certifikacije  koji obuhvaća analizu svih aspekata vezanih uz prijem, obradu, skladištenje i prodaju svježeg mesa i mesnih proizvoda, te svježe ribe, uskladištenje svih namirnica životinjskog podrijetla, a sve to vodeći se referentnim standardima i zakonskim propisima.

Hipermarket Tommy u Solinu
Adresa: Matoševa 29
Poslovođa: Ivica Milić
Telefon: 021/202-654

Hipermarket Tommy u Dubrovniku
Adresa: Vukovarska 36
Poslovođa: Sanja Krmek
Telefon: 020/638-980