Heineken ulaže u pubove u Britaniji

Heineken planira preurediti kuhinje i postaviti nove barove i poboljšati prostore na otvorenom u nekim pubovima, zbog kontinuiranog jačanja potražnje za pićima i blagovanjem na otvorenom

Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.

Kompanija namjerava preurediti 660 pubova, više od četvrtine poslovanja Star Pubs & Bar, u razdoblju intenzivnih nastojanja ugostitelja u Britaniji da što prije ostave iza sebe dvije teške pandemijske godine.

Za preuređenje njih 137 nizozemska kompanija izdvojit najmanje 125.000 funti.

Zadnja pretpandemijska kapitalna injekcija donijela je pubovima 115 milijuna funti.

Investicije će se fokusirati na pubove u predgrađima i na one u glavnim gradskim ulicama, u blizini stambenih četvrti, čiji je promet porastao zahvaljujući trendu rada od kuće, dodala je kompanija.

Heineken planira preurediti kuhinje i postaviti nove barove i poboljšati prostore na otvorenom u nekim pubovima, zbog kontinuiranog jačanja potražnje za pićima i blagovanjem na otvorenom.

“Ljudi su se zbog pandemije u posljednje dvije godine zadržavali bliže kući, tražeći u lokalima u susjedstvu iskustva radi kojih su nekada putovali u centar grada, restoran ili bar”, objašnjava izvršni direktor Star Pubs & Bars Lawson Mountstevens.

“Ne žele se vratiti na staro, očekuju bolju kvalitetu, uključujući hranu i specijalna pića – poput koktela – koje je teže pripremiti kod kuće”, dodaje.

“Uvjereni smo da će objekti koji se prilagode promijenjenim potrebama posjetitelja pubova imati svijetllu budućnost na dulji rok”, zaključuje čelnik Star Pubs & Bars. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKOTANYI Spice up my potato
Sljedeći članakDorina Čvarak rasprodana u rekordnom roku