henkel-merima-srbija-ftdPredsjednik Henkel Srbije Georg Grassl rekao je da će se narednih mjeseci investirati 7,5 milijuna eura u dva nova projekta u Kruševcu i da će biti otvoreno oko 30 novih radnih mjesta, piše Biznis plus.

Kompanija Henkel u proteklih je deset godina svog poslovanja u Srbiji uložila ukupno 130 milijuna eura, a u narednih nekoliko mjeseci planirane su nove investicije u vrijednosti od 7,5 milijuna eura za dvije nove proizvodne linije u tvornici deterdženata u Kruševcu.

Predsjednik Henkela za srednju i istočnu Europu Günter Thumser rekao je jučer na konferenciji za novinare da kompanija ima 32 proizvodna centra s 9000 zaposlenih, a da je fokus poslovanja uglavnom na adhezivima, potom detedžentima, ali i kozmetičkim preparatima.

“U ovih smo deset godina uspjeli utrostručiti proizvodnju i osnovati dva velika proizvodna centra, odnosno tvornicu u Kruševcu, a nakon toga i greenfield investiciju u Inđiji“, kazao je Thumser, dodajući kako očekuje da će ta kompanija ubuduće ostvarivati još bolje rezultate.

Predsjednik Henkela Srbije Georg Grassl rekao je da će se narednih mjeseci investirati 7,5 milijuna eura u dva nova projekta u Kruševcu i da će biti otvoreno oko 30 novih radnih mjesta u prvoj polovici naredne godine.

“Ove godine investirat ćemo 7,5 milijuna eura namijenjenih za dvije investicije. Prva se odnosi na ‘Bref tornado’ koji će se proizvoditi u novom postrojenju u Kruševcu, a drugi će projekt biti finaliziran do ožujka i planira se izvoz u zemlje srednje Europe”, rekao je Grassl.

U Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Albaniju i Crnu Goru izvozi se, kako je rekao, 75.000 tona, točnije 44 posto proizvodnog programa, a najveći dio prihoda ostvaruje se od deterdženata i sredstava za čišćenje, a potom i od adheziva.

Drugi projekt, koji je planiran u Kruševcu početkom naredne godine, odnosi se na primjenu nove tehnologije u proizvodnji. Kompanija Henkel je 2002. kupila nekadašnju tvornicu deterdženata Merima u Kruševcu. (Business.hr)