sos-djecje-selo-hrvatska-lekenik-ftdHenkelova poslovna jedinica Ljepila u suradnji s drogerijskim lancem dm organizira humanitarnu akciju u svrhu prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih djeci bez roditelja i roditeljske skrbi koji žive u SOS Dječjem selu Hrvatska, priopćeno je iz Henkela.

Humanitarnu akciju pokrenula je tvrtka Henkel a traje od početka svibnja do 31. srpnja 2012. godine. U akciji mogu sudjelovati svi i to kupnjom bilo kojeg proizvoda iz asortimana Henkelovih ljepila u prodavaonicama dm-a na način da za svaki kupljeni proizvod marke Ceresit, Pritt, Loctite i Pattex, Henkel donira 1 kunu SOS Dječjem selu Hrvatska.

“Henkel kao društveno odgovorna tvrtka nastoji aktivno djelovati i izvan redovnog poslovanja, a sve aktivnosti namijenjene su ljudima i temelje se na izgradnji vrijednosti i predanosti okruženju u kojem živimo. Upravo je to razlog organiziranja akcije pomoći SOS Dječjem selu Hrvatska”, izjavila je Gordana Štikovac, direktorica poslovne jedinice Ljepila i tehnologije u Henkel Croatia.

Pritom dodaje kako se kontinuirani angažman Henkela očituje u nastojanjima da se osigura daljnji razvitak društva i pomogne onima kojima je pomoć potrebna kao primjerice socijalnim ustanovama i udrugama s naglaskom na pomoć djeci.

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Djeca su zaštićena od zlostavljanja, zanemarivanja i eksploatacije.Tijekom prirodnih katastrofa i ratova štiti se njihova sigurnost. Djeca imaju sklonište, hranu, zdravstvenu zaštitu i školovanje.

To su temeljni uvjeti za zdrav razvoj djece. Uz pomoć ljubavi i prihvaćanja liječe se emocionalne rane i izgrađuje samopouzdanje. Djeca se uče povjerenju i vjeri u sebe i druge. Uz tako stečenu samosvijest svako dijete može prepoznati i ostvariti svoj potencijal.

Proizvodi čijom se kupnjom sudjeluje u nagradnoj igri su: Ceresit Stop vlazi aparat + tableta 300 g (baza), Ceresit Stop vlazi tableta 2u1 300 g, Ceresit Stop vlazi u vrećicama – sachetama 2×50 g, Pritt Škare 25 m, Pritt Stick, Loctite Super Attak Power Easy 3 g, Loctite Super Bond tekući 3 g, Loctite Super Bond PowerGel 2 g i Pattex Ljepilo za cipele.