Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u ponedjeljak kako očekuje da se nagodba vezana uz Agrokor postigne do 10. srpnja jer će samo nagodbom svi dionici najmanje izgubiti, a da idealne ‘win-win’ situacije u razrješenju slučaja Agrokor neće biti.

“Nisam prorok, ali ono što je nekako logično za očekivati je da se do 10. srpnja ta nagodba dogodi, jer ako se dogodi u njoj svi dionici gube najmanje”, istaknuo je Horvat u emisiji Hrvatskog radija “Poslovni tjedan”.

Na pitanje voditeljice emisije postoji li vjerojatnost da se nagodba potpiše bez dobavljača, jer je za nju dovoljno 66 posto onih koji drže dug, odnosno ako se dogovore ruske i druge banke te američki fondovi, kazao je da matematička vjerojatnost postoji, ali i da je ključ cijele priče ostati čista obraza prema dobavljačima.

“Ključ za funkcioniranje kompanije su dobavljači, vjerovnici i to onim dijelom kojim će im nagodba donijet udio onoga što su već investirali u Agrokor. Idealne ‘win-win’ situacije u razrješenju slučaja Agrokor neće biti, ali ako osiguramo dugoročnu funkcionalnost kompanije, gubici svih onih dionika namirit će se i vratiti u jednom dobrom tržnom aspektu funkcioniranja Agrokora kroz nekoliko sljedećih godina”, naglasio je Horvat.