Studenti preddiplomskog studija ITS i logistika mogu osvojiti stipendiju od 10.000 kuna

Nakon dugogodišnje suradnje s Fakultetom prometnih znanosti u sklopu inicijative Iz teorije u praksu – upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju Hrvatska pošta je u akademskoj godini 2017./2018. raspisala natječaj za dodjelu deset stipendija.

Vrijednost svake stipendije iznosi 10.000 kuna za desetero studenata koji su redovito upisali treću godinu preddiplomskog studija ITS i logistika, smjer Logistika, na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

Rok za prijavu studenata na natječaj je 10. listopada 2017., a objavljen je na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta dodjelom stipendija ulaže u znanje studenata, a inicijativa Iz teorije u praksu u svibnju je predstavljena studentima Fakulteta prometnih znanosti. Studenti su iz prve ruke mogli saznati niz informacija o Hrvatskoj pošti kao modernoj tvrtki te se upoznati s operativnim procesima i planovima za budućnost.

Na natječaj za dodjelu stipendija mogu se prijaviti studenti koji imaju status redovitog studenta treće godine preddiplomskog studija ITS i Logistika na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, koji prvi put upisuju treću godinu studija u ovoj akademskoj godini i imaju prosjek ocjena prve i druge godine studija veći ili jednak 3,5.

Studenti koji ostvare pravo na stipendiju mogu to pravo zadržati do kraja redovitog studiranja (završetak treće godine preddiplomskog studija ili završetak druge godine diplomskog studija).

Uvjet za zadržavanje stipendije je redovit upis sljedeće akademske godine i odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tokom 10 mjeseci za svaku akademsku godinu.