Milšped Grupa počela je s izgradnjom novog skladišnog prostora površine 7.600 m², kao i poslovnog prostora koji se prostire na 950 m².

Milsped-LC-Srbija-midiNovo skladište biti će opremljeno s devet kamionskih rampi, visina skladišta će biti 13,40 metara, u kome će se roba skladištiti u police na visini od 12 metara uz pomoć specijalnih viljuškara koji dosežu tu visinu. Nakon izgradnje, novo skladište će biti spojeno s već postojećim koje iznosi 14.500m², što će unaprijediti procese u skladišnom poslovanju.

Završetak gradnje ovog objekta očekuje se krajem travnja 2016.godine, navode iz Milšpeda.

Kompanija je nedavno ušla i u hladan lanac transporta. Na srpskom i europskom tržištu usluga se pojavila s polu-prikolicama hladnjačama proizvođača Schmitz Cargobull, Termo King rashladne jedinice, nosivosti 22t, 66 paletnih mjesta, na transportnim temperaturama od -30C do +30C.

U pitanju su double stock polu-prikolice hladnjače, sa satelitskim praćenjem temperature tijekom transporta, prvenstveno namijenjene za transport farmaceutskih proizvoda. Pored obveznih certifikata na polu-prikolicama hladnjačama, tu je GDP certifikat (Good Distribution Practice Certificate ), poseban certifikat, namijenjen farmaceutskoj industriji. (retailserbia.com)