Hrvatski proizvođači prehrambenih proizvoda sudjelovali su na jednom od najvećih međunarodnih sajmova robnih marki World of Private Label, koji je 21. i 24. svibnja održan u Amsterdamu. U organizaciji HGK svoje proizvode predstavile su tvrtke Apimel, C-M, Zvijezda plus, Medo-flor, Žito, Pekar, Conex trade, Hermes International, Kanaan i Iskra Zelina.

Tvrtka Hermes International iz Varaždina, koja izvozio 85 posto ukupne proizvodnje u SAD i Kanadu, želi se i dalje brendirati i privući neke od većih kupaca u Europi, zbog čega su i došli na sajam u Amsterdam. “Imamo novu tvornicu blizu Varaždina koju smo otvorili djelomično sredstvima IPARD programa te imamo kapacitete za dodatnu prodaju”, kaže direktor Neb Chupin.

Na sajmu se okupilo više od 15 tisuća stručnjaka iz 120 zemalja, među kojima su zastupnici trgovačkih lanaca, supermarketa, srednjih i malih trgovina, hipermarketa, robnih kuća, proizvođači, konzultanti, stručnjaci za dizajn.

Priliku za promociju iskoristila je Zvijezda, jedan od najjačih hrvatskih brendova. “Već smo nekoliko godina fokusirani na povećanje prodaje na inozemnim tržištima, a cilj nam je prodavati proizvode pod Zvijezda brendom na tržištima koja prepoznaju kvalitetu i tradiciju naše kompanije koja traje više od stoljeća”, rekao je direktor prodaje Zvijezde, Marko Radunović.

“Kod izlaganja na inozemnim sajmovima uvijek vodimo računa o različitim preferencijama potrošača s različitih tržišta. Stoga su ključne Zvijezdine konkurentske prednosti u izvozu – iznimna kvaliteta njezinih proizvoda te stručnost tehnologa koji uspijevaju ‘pogoditi’ specifične potrebe potrošača na različitim tržištima i prilagoditi proizvode njihovim potrebama”, kaže Radunović.