Strateško partnerstvo Velpro-a i 276 malih trgovaca

Kroz zajedničko postavljanje i ostvarenje ciljeva, kako se navodi, Velpro i članice SUMT-a međusobno će pružati trgovačke, logističke i promidžbene usluge

Veleprodajni lanac Velpro, u sastavu Fortenova grupe, i Savez udruga malih trgovaca (SUMT) potpisali su ugovor o unaprjeđenju i jačanju tržišnog položaja članica Udruga i Velpro-a kao primarnog dobavljača, objavljeno je iz Velpro-a. Kroz zajedničko postavljanje i ostvarenje ciljeva, kako se navodi, Velpro i članice SUMT-a međusobno će pružati trgovačke, logističke i promidžbene usluge.

SUMT objedinjuje nekoliko udruga trgovaca koje okupljaju ukupno 276 članova – malih trgovaca na području 12 hrvatskih županija. Svaki član Udruge svojim prometom participira u ukupnom zajedničkom cilju Udruge. Najveći izazov u poslovanju malih trgovaca, kako je kazao predsjednik SUMT-a Robert Fućak, su ograničenja u nabavi i logističkim resursima te im je Velpro-ova strateška podrška ključna za normalno poslovanje.

Velpro-ov prodajni tim, kako je rekao, sudjeluje i u svakodnevnim prodajnim aktivnostima kroz obilazak članica i komunikaciju o asortimanu, akcijama, isporukama robe, a malim trgovcima daje i stručnu pomoć kroz savjetovanje u upravljanju kategorijama roba u prodavaonicama. Stoga je udruživanje malih trgovaca i partnerstvo sa Velpro-om od iznimnog značaja za profitabilnost svakog trgovca, istaknuo je Fućak.

Direktor sektora prodaje u Velpro-Centru plus d.o.o., Marko Malić, je kazao da osim što kao strateški dobavljač i partner jamči snagu i stabilnost malih trgovaca, kroz poslovni odnos udruga trgovaca i Velpro-a jača se i tržišni položaj primarno domaćih proizvođača na hrvatskom tržištu.

Velpro ima 17 veleprodajnih centra diljem Hrvatske, a na više od 75.000 četvornih metara skladišnog prostora u 14 gradova kupcima je svakodnevno na raspolaganju više od 8.000 različitih artikala.

Prethodni članakHrvatske tvrtke na međunarodnom sajmu robnih marki
Sljedeći članakAkcija Kupujmo hrvatsko proslavlja 22. rođendan