tjestenina-tanjur-midiDrugi po redu Hrvatski festival tjestenine održat će se u srijedu, 16. veljače, s početkom u 8,30 sati u hotelu Ambasador u Opatiji.

Festival će se održati u organizaciji novinsko-nakladničkog poduzeća Robinson d.o.o. pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka te Hrvatske gospodarske komore kao generalnog pokrovitelja skupa.

Svrha održavanja II. Hrvatskog festivala tjestenine je okupiti stručnjake iz područja kulinarstva, gastronomije, turizma, hotelijerstva, prehrambene industrije i trgovine, putem stručnih predavanja otvoriti teme za poboljšanje kvalitete tjestenina te stvarati brand „Hrvatska tjestenina“, ističu iz HGK.

Festival se sastoji od predstavljanja stotinjak vrsti originalnih jela od tjestenine s naglaskom na hrvatske autohtone recepture, stručnih predavanja na kojima će, među ostalima, sudjelovati i Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK na temu „Promocija hrvatskoga gospodarstva u zemlji i inozemstvu“ te Trpimir Župić, direktor Centra za kvalitetu HGK s prezentacijom „Znakovi kvalitete HGK“.

Program II. Hrvatskog festivala tjestenine možete vidjeti ovdje.