oriflame-visnja-tuskan-krupic-i-gordana-kadoicU okviru akcije Green Bike Tour prikupljeno je 20.000 kn

Međunarodna kozmetička kompanija Oriflame kozmetika organizirala je tijekom mjeseca svibnja u devet hrvatskih gradova humanitarnu akciju naziva Green Bike Tour, koja se odnosila na vožnju tzv. zelenog bicikla s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za potrebe radnih i životnih prostora SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tijekom svibnja Oriflameov zeleni bicikl bio je stacioniran po glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske (Zagreb, Karlovac, Slavonski Brod, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Rijeka, Split i Dubrovnik), a svi zainteresirani građani mogli su dati humanitarni doprinos akciji svojim sudjelovanjem, odnosno bicikliranjem jer se svaki prijeđeni ‘odbiciklirani’ kilometar pretvarao u kune, ističe se u priopćenju Oriflamea.

S obzirom da su građani odbiciklirali pozamašan broj kilometara, Oriflame kozmetika odlučila je za djecu SOS Dječjeg sela Hrvatska donirati ukupno 20.000 kn.

Od strane Oriflamea poklon bon kao oblik donacije nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić uručila je direktorica Oriflame Kozmetike za Hrvatsku Gordana Kadoić, a na svečanosti su uz Marinku Šenjug, voditeljicu fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska, sudjelovali i mnogi prodajni predstavnici Oriflamea.

“Kao socijalno i humanitarno osviještena tvrtka, Oriflame  podržava brojne dobrotvorne djelatnosti diljem svijeta i suosnivač je Zaklade za pomoć djeci, a ovom akcijom zelenog bicikla nastavlili smo  kontinuiranu zajedničku suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska, kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini”, istaknula je tom prigodom direktorica Oriflame Kozmetike Gordana Kadoić.

Uz zahvalu, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnja Tuškan-Krupić naglasila je: “Drago nam je da smo s tvrtkom Oriflame izgradili pravi partnerski odnos, njihova pomoć za djecu SOS dječjih sela već nekoliko godina uvelike pridonosi našoj održivosti u Hrvatskoj. Puno hvala na lijepom odnosu i kontinuiranoj financijskoj pomoći.”

U pedaliranju zelenog bicikla sudjelovali su gotovo svi uzrasti: djeca, školarci, studenti, mame, tate, slučajni prolaznici, ovisnici o adrednalinu, pa čak i umirovljenici.

Najstariji biciklista bio je u Splitu i ima 86 godina, a najmlađa je bila Hana iz Koprivnice, stara 6 godina. Najviše ostvarenih kilometara u jednom komadu ostvario je Ivan iz Slavonskog Broda, odvozivši ukupno 31 km. Gledano po gradovima, najviše se bicikliralo u Čakovcu, ukupno 169 km, a zatim po odvoženim kilometrima slijede gradovi Karlovac i Split.

Za potrebe Green Bike Toura, Oriflame-ovi djelatnici prešli su autom gotovo 2000 km kako bi omogučili svim gradovima i njihovim građanima da daju svoj doprinos akciji Oriflamea i SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Oriflame kao kompanija također aktivno sudjeluje i s četiri svjetske organizacije koje su posvećene društvenoj odgovornosti, prirodi i brizi za okoliš (Fairtrade, Eco Cert, Vegan i FSC). S obzirom na ekološku osvještenost tvrtke, Oriflameovi proizvodi ne testiraju se na životinjama, bazirani su isključivo na prirodnim sastojcima, prijateljski su za okoliš, a ambalažu je moguće reciklirati, navode iz tvrtke.

oriflame-eco-beauty-kolekcijaIz tog razloga je, kažu, Oriflame u svojoj novoj ponudi proizvoda uveo i liniju visokokvalitetnih, prirodnih proizvoda s manjim utjecajem na okoliš naziva Ecobeauty.

Ecobeauty proizvodi za njegu kože sadrže hranjivo Fairtrade organsko kokosovo ulje i Fairtrade shea maslac, koji su dobiveni tzv. pravednom trgovinom. Kroz Fairtrade organizaciju Oriflame pomaže lokalnim zajednicama u Indiji i Africi da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje obitelji, zaključuje se u priopćenju.