VijestiZemljaPredstavljeni poslovni rezultati: dm potvrdio vodeću poziciju

Predstavljeni poslovni rezultati: dm potvrdio vodeću poziciju

Mirko Mrakuzic 2dm je predstavio poslovne rezultate koji su potvrdili vodeću poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda. U poslovnoj godini 2014./2015. dm je u Hrvatskoj ostvario 1,964 milijardi kuna prometa, a udio dm-a na ukupnom tržištu drogerijskih proizvoda dosegnuo je 26,78 posto.

“dm je i dalje lider na tržištu drogerijskih proizvoda. U modernizaciju i kvalitativno širenje naše prodajne mreže, koja broji 154 prodavaonice, investirali smo 31,8 milijuna kuna”, istaknuo je Mirko Mrakužić, direktor dm-a, te dodao kako je, prema još neslužbenim podacima, dobit nakon oporezivanja ostala na lanjskoj razini te iznosi oko 70 milijuna kuna.

Godišnje istraživanje Ipsos Pulsa (N=500, listopad 2015.) pokazalo je kako građani u dm-u najčešće i najradije kupuju kozmetičke proizvode. Proizvode dm robne marke redovito ili povremeno kupuje 88 posto ispitanika, a 63 posto lojalnih ispitanika navodi izvrsnu cijenu i kvalitetu robne marke kao razlog lojalnosti dm-u.

Istraživanje je također pokazalo kako građani dm percipiraju kao uglednu tvrtku koja nudi ugodno i povoljno iskustvo kupovine. Ispitanici su izjavili kako dm, u odnosu na druge trgovačke lance, najviše brine o kupcima i djelatnicima.

“Kada smo 1996. godine otvorili prvu prodavaonicu u Hrvatskoj, s desetak djelatnika i bez velike logistike, vjerovali smo kako se možemo timski razvijati i rasti s tvrtkom. Danas, uz prosječnu plaću u prodavaonicama od 8.656 kuna, djelatnike i dalje potičemo na profesionalni i osobni razvoj. Organizirali smo 96 radionica i seminara za djelatnike te potaknuli njih 593 da se uključe u volonterske aktivnosti u svojoj zajednici”,  izjavila je Ana Fostač Krilčić, voditeljica Resora ljudskih resursa u dm-u.

Uprava dmU sklopu programa pogodnosti Svijet prednosti, dm je u protekloj poslovnoj godini odobrio više od 182 milijuna kuna popusta. Svaki peti građanin Hrvatske barem je jednom iskoristio svoju karticu Svijeta prednosti, a 80% djece rođeno u Hrvatskoj u 2014. godini dio je dm babybonus programa.

Poseban naglasak u protekloj poslovnoj godini bio je na razvoju koncepta Dobre cijene u svako vrijeme koji kupcima jamči da se cijena proizvoda neće mijenjati tijekom najmanje četiri mjeseca.

U poslovnoj godini 2015./2016., u kojoj će obilježiti 20 godina poslovanja u Hrvatskoj, dm će investirati 50 milijuna kuna te broj prodavaonica povećati na 160.

dm-drogerie markt je jedan od najvećih drogerijskih lanaca u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji broji 55.143 djelatnika koji rade u 3.224 prodavaonice s ukupnim prometom od 9,075 milijardi eura.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...