Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca održali su sastanak s resornim ministrima Aladrovićem i Ćorićem po pitanju trenutne epidemiološke situacije, mjera zabrane i ograničavanja gospodarskih aktivnosti koje su trenutno na snazi kao i pratećih potpora i kompenzacija gospodarstvu te očekivanja oko mjera i potpora u nastavku ove i u nadolazećoj godini. HUP je još jednom ponovio svoje stavove da je potrebno adekvatno kompenzirati sve poslovne subjekte kojima je rad ograničen odlukama Stožera civilne zaštite iako oni nisu formalno zatvoreni.

“Zahtjev HUP-a je da se sve mjere moraju na vrijeme iskomunicirati i da pravila trebaju biti unaprijed poznata kako bi poslodavci mogli planirati svoje poslovanje. Promet roba i proizvodnja nikako ne smiju stati. Uz ove kratkoročne mjere potrebno je i dalje razmišljati o srednjoročnim, ali i dugoročnim mjerama o tome kako pokrenuti gospodarstvo nakon pandemije. Tu prije svega mislimo na strukturne reforme koje bi mnogi poslodavci rado vidjeli pod borom ove godine. HUP je zatražio da ga se kao socijalnog partnera uključi u izradu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te da se u nadolazećem razdoblju privatni sektor znatno više uključi u korištenje sredstava iz EU fondova kako bi se podigla cjelokupna konkurentnost gospodarstva jer samo tako možemo ostvariti značajniji rast i sustizanje razvijenijih zemalja članica EU”, izjavila je nakon sastanka Iva Tomić, glavna ekonomistica HUP-a

HUP će se i dalje kao jedini reprezentativan socijalni partner sa strane poslodavaca nastaviti boriti za interese svih hrvatskih poduzetnika i poslodavaca, zaključuje se u priopćenju HUP-a.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!