Ikea Hrvatska jamči radna mjesta svim svojim zaposlenicima

Švedska tvrtka, uključujući Ikea Retail i Ikea Centers, pojačala je svoje djelovanje u kriznim slučajevima, odvojivši više od 1,5 milijuna kuna za donacije u proizvodima za hrvatski zdravstveni sustav i podršku zajednici

U ovoj izvanrednoj situaciji tvrtka Ikea želi nastaviti živjeti svoju viziju više nego ikada prije te je poduzela mjere kako bi osigurala podršku svojim zaposlenicima i zajednici, objavljeno je iz kompanije.

Iako zagrebačka robna kuća i pet dostavnih centara (u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru) ostaju do daljnjega zatvorenima, Ikea Hrvatska je objavila da će jamčiti radna mjesta i 100% prihoda za svih svojih 611 zaposlenika sve dok su vladine mjere na snazi.

Za zaposlenike koji i dalje osiguravaju da Ikea rješenja za opremanje domova ostaju i u ovim vremenima dostupna putem interneta i usluge beskontaktne dostave na kućanstva, tvrtka će pružiti i dodatne pogodnosti. Naglašavaju kako je tvrtka učinila sve da ovi zaposlenici rade u okruženju koje je organizirano u skladu sa strogim sigurnosnim mjerama, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštivanje preporuka za socijalno distanciranje.

“Od početka epidemije COVID-19, mi u Ikea Hrvatska dali smo sve od sebe da odgovorimo na potrebe što većeg broja ljudi. Iako je na naše poslovanje snažno utjecala trenutna situacija, željeli smo učiniti sve što je moguće da zaštitimo živote svojih zaposlenika, a da pritom zadržimo kontinuitet poslovanja u ovom izvanrednom razdoblju. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i omogućimo što većem broju njih da rade puno radno vreme“, kaže Nikolaos Migkianis, direktor robne kuće Ikea Zagreb.

Švedska tvrtka, uključujući Ikea Retail i Ikea Centers, pojačala je svoje djelovanje u kriznim slučajevima, odvojivši više od 1,5 milijuna kuna za donacije u proizvodima za hrvatski zdravstveni sustav i podršku zajednici. U partnerstvu s Crvenim križem i vladinim institucijama, Ikea je pružila pomoć za pacijente COVID-19, medicinske stručnjake i članove ranjivih zajednica, što uključuje donacije madraca, tekstila, hrane i drugih proizvoda.

Ikea Hrvatska nastavit će pratiti stanje u zemlji i biti uz one kojima je potrebna pomoć, uključujući zaposlenike, zajednicu, kupce i sve partnere.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJamnica Botanica – inovacija iz Jamnice
Sljedeći članakOstanite doma i kuhajte s najbližima uz Dr. Oetker