ina-benzinska-postaja-midiIna i MOL potpisali su Ugovor o stjecanju dionica Energopetrola kojim je Ina preuzela 33,50 posto Energopetrolovih dionica u vlasništvu MOL-a, priopćeno je u utorak iz naše najveće naftne kompanije.

Ovom transakcijom Ina je povećala svoj vlasnički udio u Energopetrolu na 67 posto te postala većinski vlasnik kompanije čiji će financijski rezultati biti konsolidirani u rezultate INA Grupe.

“Akvizicijom Energopetrola Ina se dodatno pozicionirala na tržištu Bosne i Hercegovine te dokazala da vjeruje u dugoročnu perspektivu Energopetrola i tržišta Bosne i Hercegovine. Ovime Ina postaje najveći pojedinačni distributer naftnih derivata u toj zemlji s ukupno 101 aktivnom benzinskom postajom u maloprodajnoj mreži. Poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u BiH, a s ciljem daljnje izgradnje regionalne pozicije koja može imati pozitivan utjecaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine”, ističe se u Ininom priopćenju. (tportal.hr)