coca-cola-boce-midiHrvatski građani uvjerljivo najkvalitetnijim gaziranim pićem u Hrvatskoj smatraju Coca-Colu. S velikim zaostatkom slijede Cockta, Jamnica, Fanta i Schweppes…

Coca-Cola je prema ocjeni hrvatskih potrošača uvjerljivo najkvalitetnije gazirano piće koje se može kupiti u Hrvatskoj. Pokazalo je to QUDAL istraživanje za godinu 2011/2012 koje je sproveo renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Hrvatske građane u spomenutom istraživanju pitalo se: “…Zamislite da imate neograničenu sumu novaca i da vas prilikom kupnje zanima jedino vrhunska kvaliteta… Koje biste tada gazirano piće najradije kupovali?… Nemojte navoditi ono što vam prvo padne na pamet, niti ono što vi osobno najčešće kupujete… Dobro promislite, zamislite da ste uistinu bogati i da vas cijena uopće ne zanima. Navedite nam jedno gazirano piće koje vi smatrate da nudi najveću kvalitetu na hrvatskom tržištu…”

Prema navedenom anketnom upitniku, Coca-Cola je osvojila uvjerljivo najveći broj glasova hrvatskih građana (39,2%). Zatim slijede: Cockta (4,2%), Jamnica (3,5%), Fanta (3,2%) i Schweppes (3%).

“QUDAL istraživanje kvalitete pokazuje da Coca-Cola za hrvatske potrošače nije samo iznimno razvikan brend, već da je to za njih uistinu piće vrhunske kvalitete – br. 1 na njihovoj listi izbora kvalitetnih gaziranih pića. Koliko potrošači cijene Coca-Colu, ponajbolje govori činjenica da bi ona bila njihov prvi izbor čak i u situaciji da imaju neograničeno sredstava na računu, da im novci nisu nikakav problem, i da pri kupnji odabiru isključivo i samo najkvalitetnije”, pojasnio je Robert Slavečki, direktor programa QUDAL – QUality meDAL za Hrvatsku.

QUDAL – QUality meDAL je certifikacijski sustav koji na tržištu detektira i nagrađuje proizvode, usluge i druge subjekte temeljem znanstvenog tržišnog istraživanja koristeći inovativnu metodu DEEPMA (Deep Mind Awareness), pri čemu se mjeri isključivo i samo zadovoljstvo građana kvalitetom.