Na sajmu je tema digitalne transformacije bila jedan od ključnih aspekata na koji se maloprodaja treba fokusirati, naravno usporedo s ostvarenjem najviše moguće energetske učinkovitosti te održivog i odgovornog poslovanja. EuroShop je tako i ovom prilikom u vrlo  izazovnom globalnom okruženju ukazao na put kojim će maloprodaja ići u narednim godinama.

Svi svjetski ponuđači opreme, tehnoloških proizvoda i rješenja za maloprodaju koji u svijetu nešto znače okupili su se od 16. do 20. veljače u Düsseldorfu na vodećoj svjetskoj izložbi EuroShop 2020. Riječ je o sajmu koji se održava svake tri godine u paviljonima Messe Düsseldorf te predstavlja mjesto susreta novih i inovativnih rješenja koja su usmjerena na unaprjeđenje poslovanja u djelatnosti maloprodaje.

Među svjetskom maloprodajnom elitom na sajmu se našla i većina vodećih hrvatskih trgovaca kojima je ovo bila prilika da uvide u kojem smjeru se kreću globalni trendovi u maloprodaji te pritom potencijalno dogovore i različite suradnje kako bi poboljšali svoje poslovne procese i slijedom toga unaprijedili profitabilnost poslovanja.

Ponude ni u kojem slučaju nije nedostajalo, a u sklopu sajma svoje je proizvode i usluge ponudilo i osam hrvatskih izlagača: Balboa, BTC, P.E.S.-Zagreb, PIS, Print grupa, Prodigital, Promming i Velprom. Značajan je to napredak u odnosu na prošlo izdanje sajma EuroShop kada su iz naše zemlje stigla svega tri izlagača.

Sajam je imao osam odvojenih dimenzija koje su pokrivale različite segmente poslovanja u maloprodaji: Maloprodajni marketing (Retail Marketing), Marketing konferencija i skupova (Expo & Event Marketing), Maloprodajna tehnologija (Retail Technology), Osvjetljenje (Lighting), Vizualni marketing (Visual Merchandising), Dizajn i uređenje trgovina (Shop Fitting & Store Design), Oprema za usluživanje hrane (Food Service Equipment) te Rashladni uređaji i korištenje energije (Refrigeration & Energy Management).

MALOPRODAJNI MARKETING
Pet je naših izlagača predstavilo svoja rješenja u tematskoj cjelini maloprodajnog marketinga: Balboa, P.E.S.-Zagreb, Print grupa, Prodigital i Velprom. Pa čujmo što su neki od njih rekli o svom nastupu na ovoj svjetskoj manifestaciji.

Balboa d.o.o. iz Zagreba je kreativna tvrtka koja u proizvodnji koristi i obrađuje materijale široke palete – od drveta, metala do plastike. Uz mogućnost kompletnog “In store fittinga” proizvode sve vrste POS materijala, reklame ili “tailor made” proizvode koji klijentu služe u daljnjoj promociji u poslovanju. Neki od glavnih klijenata Balboe u Hrvatskoj su Ferrero, Nestle, PIK Vrbovec i Zagrebačka pivovara. “Kako smo u proteklih godinu dana proizvodnju tvrtke značajno proširili, nametnula se ideja i potreba ozbiljnijeg izlaska na inozemno tržište. Tako smo još tijekom 2019. počeli intenzivnije posjećivati sajmove te biti izlagači, a ove godine po prvi smo puta došli i na EuroShop”, ističe Jasmina Medić, direktorica prodaje za domaće i međunarodno tržište.

Na 26 kvadrata izložbenog prostora iz ove su tvrtke nastojali predstaviti što širi spektar svojih proizvoda uživo i interaktivno – od menu holdera, bottle presentera do raznih stalaka za kućanske aparate i posebno osmišljenih “custom made” proizvoda od drveta. “Možemo se pohvaliti i da smo čitav štand proizveli sami, što nam nije bilo teško jer su nam posebni projekti poput ovoga najdraži izazov. Svaki izloženi komad posjetiteljima je bio vrlo zanimljiv, ovisno o tipu branše iz koje su dolazili. Glavna snaga naše tvrtke je definitivno vlastita proizvodnja, što nam daje prostora i mogućnosti da se više okrećemo izvozu. Vjerujemo da možemo proizvesti vrhunski i kvalitetan proizvod te pritom biti vrlo konkurentni na svim jačim svjetskim tržištima”, poručila je Jasmina Medić u zaključku razgovora.

Društvo Prodigital osnovano je još davne 1992. godine, a od 2014. godine tvrtka je svoju djelatnost fokusirala na usku nišu izrade kartonskih stalaka – displaya. “Kako je cilj Prodigitala postati centralni dobavljač za izradu stalaka za sve globalne klijente, veliku važnost vidimo u nastupima na međunarodnim sajmovima jer izravni kontakt s klijentom pruža nam bolji uvid u njihove potrebe, daje nam nove ideje te pritom imamo priliku osobno prezentirati naše proizvode i njihovu kvalitetu. Tako smo do sada sudjelovali na sajmovima EuroShop 2017, FachPack 2018, POS Masters 2018 te sada na EuroShop 2020”, ističe Anja Prpić, direktorica logistike i voditeljica ureda, te dodaje kako je, usprkos nepovoljnim svjetskim uvjetima, odaziv na sajmu prilično dobar te očekuju kako će slijedom toga ostvariti i dobre poslovne suradnje.

Prema njenim riječima, prilikom osmišljavanja izlagačkog mjesta odlučili su da ne idu na poslovni izgled koji više nalikuje na ured, nego su štand izradili od svojih projekata koji zorno prikazuju mogućnosti tvrtke. “Tako je centralno mjesto izlagačkog štanda krasio veliki stalak / otok Ferrero Kinder Xmass Special Island površine 3,5×3,5 metra koji je privukao čak i posjetitelje koji nemaju potrebe za našim uslugama. Sudjelovanje na specijaliziranim sajmovima kao što je EuroShop 2020 uvelike pridonosi razvoju našeg poduzeća te otvara nove prilike na stranom tržištu jer najveći potencijal našeg poduzeća vidimo upravo u izvozu”, naglasila je Anja Prpić.

Tek godinu mlađa je obiteljska tvrtka Velprom koja proizvodi od 1993. godine. Investiranjem u digitalni print većeg formata u zadnje su četiri godine obogatili asortiman proizvodnjom POS i POP materijala, što je bio i prirodan slijed s obzirom na to da su krenuli s proizvodnjom kartonske ambalaže i ostalih proizvoda od papira i kartona. “Kako nam je digitalni print omogućio tisak na pločaste materijale tako možemo uz karton obrađivati i plastiku i drvo. Tvrtka svih godina kontinuirano raste i razvija se, a uvodi i nove mogućnosti kako bi svakom kupcu mogla dati individualan i jedinstven pristup. Naš tim stručnih i visoko obrazovanih ljudi s dugogodišnjim iskustvom daje nam mogućnost da razvijemo svaku ideju u krajnji proizvod”, naglasila je Martina Šaravanja, voditeljica odjela Nabava & Administracija u ovoj tvrtki. Ona dodaje kako su glavni klijenti Velproma veliki kupci koji su i najzastupljeniji u maloprodajama, kao što su Nestle, Coca Cola, Atlantic grupa, Meteor grupa i Henkel, za koje proizvode POS i POP materijale, ali i ambalažu.

Tvrtka je prošle godine počela s predstavljanjem na sajmovima i svakako žele nastaviti s izlaganjem jer ovakav tip predstavljanja smatraju važnim za širenje poslovanja na područje EU-a. Osim EuroShopa, lani su nastupili i na sajmu FachPack, najvećem sajmu ambalaže i logistike, te ističu kako u tom smjeru žele ići i na budućim izlaganjima. “Zadovoljni smo nastupom i ostvarenim kontaktima na EuroShopu. Uvijek može bolje i težimo ka tome. Na sajmu smo odabrali tematsko rješenje unutar kojeg smo prikazali jednu prirodnu scenografiju i izloške izrađene od materijala kojeg je u potpunosti moguće reciklirati. Na taj smo način željeli predstaviti tvrtku kao osviještenog proizvođača kojem je bitno očuvanje prirode. Naš je štand ostvario značajnu posjećenost. Posjetiteljima je naš koncept bio vrlo zanimljiv te smo se u Hrvatsku vratili puni dojmova i novih ideja, a i novih ugovorenih poslova. Ovakvi nastupi na međunarodnim sajmovima vrlo su korisni za nove poslovne prilike izvan našeg relativno malog tržišta, a također pomažu pri stvaranju boljeg imidža proizvodnog sektora naše države kod kupaca orijentiranih na neke druge zemlje,” kazala je Martina Šaravanja te pojasnila koncept izlagačkog štanda: “Nemamo tipski proizvod nego sve izrađujemo prema željama kupca pa tako ni s izlošcima nismo htjeli pretjerivati nego smo više igrali na kartu iznenađenja i sami slagali tematski štand. Nadali smo se da ćemo biti drugačiji, a po dojmovima posjetitelja mislimo da smo u tome i uspjeli.”

TEHNOLOGIJA I OPREMA
U segmentu Maloprodajne tehnologije naše su boje branili zagrebački PIS i BTC iz Nedelišća, dok je u segmentu Dizajn i uređenje trgovina jedini naš predstavnik bio čakovečki Promming.

Tvrtka BTC postoji već 30 godina, dok se zadnjih 10 godina uspješno bavi proizvodnjom vlastitog softvera, hardvera i sistemskom integracijom poslovnih rješenja svojih principala. Nikola Pečet, voditelj odjela za informacijske tehnologije te istraživanje i razvoj, ističe kako se njihovo dnevno poslovanje može svesti na tri osnovna programa: program integralnih ispisnih rješenja, program bankarske opreme te program koji su izlagali na EuroShopu – proizvodnja vlastitoga hardvera i softvera, tzv. SmartSefova namijenjenih maloprodaji. Radi se o depozitnim uređajima za polog novčanica i kovanica koji djelatnicima u trgovinama omogućuju da svoje dnevne utrške uplate na račun u poslovnoj banci iz svojega ureda.

Novac prestaje biti vlasništvo i briga maloprodavača te on s njime raspolaže na svojem računu. Novac je pohranjen u sigurne certificirane sefove. “Predstavljanje na EuroShopu prvi je korak u okviru dugoročne strategije internacionalizacije poslovanja, te smo se na njemu prvi puta predstavili. Za sada je sigurno da ćemo sljedeće godine izlagati na EuroCIS sajmu. Za ostale sajmove, naš će nastup ovisiti o interesu i mogućnosti plasmana proizvoda na neko od tržišta”, naglašava Pečet te dodaje kako su dojmovi više nego zadovoljavajući: “Naša ciljana skupina korisnika su partneri distributeri takve opreme, svugdje u svijetu, koji imaju već iskustvo sa sličnim uređajima i znaju koji su izazovi. Takvih kontakata distributera stekli smo vrlo mnogo. Mogu reći da smo pravilno pripremili marketinške aktivnosti, postavili izložbeni prostor i privukli distributere na naš štand pa čak i u većem broju nego smo to očekivali.

Kada se sve zbroji, dnevno nam je ostajalo 30 minuta za ručak, sve ostalo je bilo popunjeno sastancima. Pa čak i zadnji dan pred zatvaranje, kada su već neki od izlagača pospremili svoje štandove, mi smo imali sastanak.” U sklopu svog izlagačkog prostora predstavili su paletu SmartSafe uređaja iz serije BTCDeposit i pozadinsku softversku OMNI Channel platformu BTCDeposit koja upravlja uređajima. “Uređaji iz serije BTCDeposit izazvali su vrlo veliki interes partnera iz cijeloga svijeta. Obje serije uređaja opremljene su certificiranim čitačima za novčanice i kovanice te certificiranim sefovima koji se mogu bez ikakve zadrške instalirati svugdje, a posebice unutar EU-a jer posjeduju sve relevantne certifikate za korištenje”, objašnjava Nikola Pečet.

I zagrebačkom PIS-u ovo je bio premijerni nastup na sajmu EuroShop, a svjetskoj FMCG industriji po prvi se puta planiraju predstaviti i na londonskom sajmu RetailEXPO (koji je planiran za kraj travnja, op. ur.). “Iako redovito posjećujemo slične sajmove kako bi istražili novitete iz struke, ove smo se godine prvi put okušali u ulozi izlagača. Predstavljanje na ovogodišnjem EuroShopu dio je projekta internacionalizacije poslovanja koji smo, uz potporu EU fondova, pokrenuli prošle godine. Uz nastup na sajmovima EuroShop i RetailExpo, planirani su i B2B sastanci, među kojima je i već odrađeni njujorški NRF. Razlog odabira navedenih sajmova leži u činjenici kako smo usmjereni na tržište Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja Europske unije, pri čemu smo naglasak stavili upravo na Njemačku”, ističe Tomislav Peras, voditelj prodaje i marketinga u PIS-u.

Nastupom na sajmu su zadovoljni. “Uvijek postoji prostor za napredak, ali s obzirom na to da se radi o našem prvom predstavljanju ovakve vrste, zaista možemo biti zadovoljni. Još uvijek zbrajamo rezultate, ali ostvarili smo nekoliko kontakata s velikim potencijalom za kvalitetnu poslovnu suradnju. Odličan multinacionalni interes i nove poslovne prilike svojevrsna su potvrda kvalitete naših rješenja. Zahvalni smo postojećim i potencijalnim partnerima na podršci tijekom sajma”, istaknuo je Peras. U sklopu nastupa na EuroShopu u PIS-u su najveći naglasak stavili na novi proizvod s kojim izlaze na vanjsko tržište – mobileBOOM (Mobile Back-office Operations Management) aplikaciju. Riječ je o poslovnoj mobilnoj aplikaciji namijenjenoj Android platformi koja back-office izjednačava sa shop floorom. Konkretno, aplikacija pomaže optimizaciji poslovnih procesa, čineći ih brzim, jednostavnim i učinkovitim. Zaposlenici su tako više fizički u poslovnici s kupcima, što u konačnici doprinosi povećanju zadovoljstva kupaca.

“Aplikaciju je prvi imao priliku isprobati Konzum, koji već bilježi pozitivne rezultate. Iz tog razloga, pozvali smo našeg dugogodišnjeg klijenta na predstavljanje aplikacije kako bi s publikom EuroShopa podijelio svoje dojmove mobileBOOM-a. Tako nam se na düsseldorfskoj prezentaciji aplikacije pridružio Jozo Džakula, Konzumov izvršni direktor za informatiku. Uz case study prezentaciju mobileBOOM-a, na našem izložbenom štandu predstavili smo već afirmirana rješenja – IPIS+ ERP rješenje, dashboard aplikacije IPIS+ stock management i sales analytics te MIS BI data analytics, kao i uslugu poslovnog savjetovanja. Reakcije publike su pozitivne, posebno na mobileBOOM aplikaciju, a sudeći prema odazivu na našem štandu, možemo očekivati sklapanje novih poslovnih suradnji. Moramo priznati kako nismo iznenađeni time, budući da je riječ o poslovnom rješenju jedinstvenom na ovom području”, zaključio je Tomislav Peras.

Promming je uz Prodigital jedini od naših izlagača nastupio i na prošlom izdanju sajma EuroShop 2017. godine. No, za ovogodišnju izložbu u čakovečkoj su se tvrtki odlučili napraviti korak naprijed te su svoj nastup unaprijedili u svakom pogledu. Suzana Mlinarić, voditeljica odjela ljudskih resursa u Prommingu, izjavila je kako su se upravo temeljem uspjeha na prošlom sajmu odlučili ponovno predstaviti postojećim, ali i novim kupcima. “S obzirom na dobru pripremu i organizaciju oko izlaganja na sajmu, možemo reći da smo jako zadovoljni. Naš štand je bio dobro posjećen, ne samo zbog naših kvalitetnih proizvoda, nego i zbog originalnosti izvedbe štanda koji je reprezentirao našu inovativnost i bio važan faktor u privlačenju kupaca. Interes je bio dobar tako da smo ostvarili nove kontakte pa ćemo vidjeti kakav će biti daljnji razvoj”, naglasila je Mlinarić.

Na uistinu vrhunski uređenom izlagačkom štandu Promming se svjetskoj publici predstavio u najboljem svjetlu. “Predstavili smo proizvode i rješenja koja na najbolji način karakteriziraju naše tehnološke mogućnosti i širinu našeg proizvodnog programa, a osobito zanimanje pobudili smo kod dizajnera i retailera koji traže individualan pristup i fleksibilna rješenja u food i non-food sektorima trgovine”, naglasila je Suzana Mlinarić.

ODRŽIVA BUDUĆNOST
Na samoj izložbi jedan od ključnih naglasaka bio je na održivom poslovanju i očuvanju okoliša koje je ključni preduvjet za dugoročnu izgradnju poslovanja u svim sektorima. Maloprodaja kao djelatnost u tome treba preuzeti inicijativu kako bi se smanjilo stvaranje otpada i čuvali resursi na globalnoj razini.

Plastika kao materijal polako ali sigurno gubi svoj primat, pokazalo je ovogodišnje izdanje EuroShopa na kojem se nude rješenja usmjerena upravo na recikliranje i ponovno korištenje plastike kako bi se smanjilo ispuštanje ovog opasnog materijala u okoliš.

Upravo o tome bilo je puno riječi na štandu vodećeg svjetskog proizvođača za automatski povrat ambalaže Tomra koji su u nekoliko prezentacija predstavili opasnosti s kojima se suočava planet kada je riječ o ovoj vrsti otpada. Pritom su pozvali sve ostale dionike u lancu opskrbe na zajedničko djelovanje kako bi se ograničilo zagađenje okoliša i potaknulo industriju ali i same potrošače na odgovornije ponašanje.

“Tomra je vodeće svjetsko ime kada je riječ o proizvodnji uređaja za automatski povrat ambalaže. S obzirom na takvu poziciju mi ne samo da kreiramo tehnološke trendove kroz predstavljanje brojnih inovacija koje unaprjeđuju poslovanje naših partnera, nego promičemo i širu inicijativu usmjerenu na očuvanje okoliša i održivo poslovanje u svijetu. To je naša odgovornost koju prihvaćamo kao lideri ovog segmenta industrije te svoje napore usmjeravamo na stvaranje sinergije sa svim našim poslovnim i institucionalnim partnerima kako bismo ostvarili ciljeve kružnog gospodarstva te kvalitetniju i održiviju budućnost za sve nas”, istaknuo je Jerko Mavra, izvršni direktor Tomra Systems Croatia.

Izlagački štand kompanije Tomra dominirao je paviljonom 7a, a živost je bila dodatno potaknuta programom kratkih prezentacija pod nazivom “Tomra Talks”. A razgovore se moglo obaviti na katu štanda uređenom poput malog restorana, gdje se uz okrjepu moglo sjesti i na miru obaviti sastanak. Dok smo ispijali kavu, Jerko nam je rekao kako je najveću pažnju ove godine privukao novi TOMRA R1 stroj koji omogućava prihvat više od 100 jedinica ambalaže istovremeno, koje korisnik jednostavno iskrca u otvor uređaja pri čemu je cijeli proces u potpunosti digitaliziran i povezan s aplikacijom tako da su sve informacije i račun odmah vidljivi na pametnom telefonu.

“Ovo je samo zadnji iskorak u nizu koji radimo kako bismo unaprijedili korisničko iskustvo i time povećali povrat ambalaže i na taj način osigurali njeno recikliranje i ponovno korištenje”, objašnjava Mavra. Kada je riječ o hrvatskom tržištu, on naglašava kako i u nas trendovi idu u smjeru sve veće razine osviještenosti, kako na strani trgovaca, tako i kada se govori o samim građanima. “Uz naše međunarodne partnere kao što su Lidl, Kaufland i Spar, u Hrvatskoj možemo svakako izdvojiti splitski Tommy kao trgovca koji u svom poslovanju najviše koristi benefite ove tehnologije, ali sve bolju suradnju ostvarujemo i s Narodnim trgovačkim lancem, Bosom, Trgocentrom, Studencem, Ribolom i drugim regionalnim i lokalnim trgovcima”, istaknuo je Mavra dodajući kako bi i propisani rast naknade za automatsko prikupljanje ambalaže investiciju u ovaj dio poslovanja trgovcima trebao učiniti još isplativijom u idućim godinama.

Predstavnici brojnih hrvatskih trgovaca posjetili su sajam, a mi smo ovom prilikom uspjeli doći jedino do izjave od Grupe NTL u kojoj kažu: “Dojmovi su svakako vrlo pozitivni jer nam je posjet sajmu omogućio skok u budućnost suvremene trgovine – ne samo u tehničkom, već i u tehnološkom smislu. Fokus i svrha našeg posjeta bili su prvenstveno zainteresiranost za hvatanjem koraka sa suvremenim trendovima u opremanju prodavaonica, budući da smatramo kako je, osim asortimana i prihvatljivih cijena, izloženost proizvoda te ugođaj kupnje u cjelini bitan element za povećanje prometa, a time i svih parametara koji se vežu uz to.”

Iz ove trgovačke grupacije dodaju kako su im upravo izloženi eksponati na sajmu u velikoj mjeri dali ideju kako osvježiti izgled njihovih prodajnih mjesta, prvenstveno većih formata, ali i kako unaprijediti poslovne procese korištenjem najnovije tehnologije, osobito na polju zbrinjavanja ambalažnog otpada. “Automatizacijom niza procesa tehnologijom koju smo vidjeli na sajmu, olakšali bi posao našim djelatnicima u samoj prodavaonici i omogućili im da se više posvete kupcima, njihovim željama i potrebama. To je iskorak u unaprjeđenju usluge koja je u modernoj trgovini bitan faktor te predstavlja jedan od aduta naše tvrtke ne samo za čvrsto pozicioniranje, nego i unaprjeđenje pozicije na tržištu suvremene trgovine”, navode iz NTL-a.

EUROSHOP U BROJKAMA
EuroShop 2020 zatvorio je svoja vrata nakon pet uspješnih dana u kojima je 2.300 izlagača iz 57 zemalja privuklo više od 94.000 poslovnih posjetitelja koji su obišli program izložbe postavljene u 16 sajamskih paviljona. Izlagači su posebno bili zadovoljni sa strukturom posjetitelja od kojih je čak 70 posto došlo iz inozemstva, a 30 posto iz domaćina, Njemačke. Ukupno su na sajmu bili prisutni posjetitelji iz 142 zemlje svijeta. “Ovako visoki stupanj internacionalizacije jasno pokazuje dinamiku svjetske maloprodaje te iznimnu poziciju koju EuroShop uživa kao njen ekonomski motor”, rekao je Michael Gerling, predsjedavajući Nadzornog odbora EuroShopa i direktor EHI Retail Instituta u Kölnu.

“Uspjeh internetske trgovine veliko je ohrabrenje za trgovce: oni shvaćaju kako svojim kupcima moraju pružiti dodatan poticaj osim same ponude proizvoda kako bi došli u njihove prodavaonice. Ovakva kompeticija podigla je maloprodaju kao djelatnost na jednu sasvim novu razinu. Investicije se poduzimaju u opremanje prodajnih prostora jednako kao i u kreiranje doživljaja kupovine za kupce”, objašnjava Gerling te dodaje: “Digitalizacija maloprodaje cvjeta. To pruža mogućnost trgovcima da ponude još bolju uslugu svojim kupcima i da povežu online i offline kanal prodaje s jedne strane, te ubrzaju poslovne procese i lanac opskrbe s druge.”

Na sajmu je digitalna transformacija bila jedan od ključnih aspekata na koji se maloprodaja treba fokusirati, uz ostvarenje najviše moguće energetske učinkovitosti i održivog i odgovornog poslovanja.

Brojevi govore sami za sebe: 96 posto poslovnih posjetitelja bili su zadovoljni svojim posjetom ovogodišnjem EuroShopu. Jednaki broj posjetitelja potvrdio je izvanrednu poziciju EuroShopa kao izložbe koja kreira trendove, služi kao platforma za susrete i povezivanje i najveći je događaj za sektor maloprodaje u svijetu.

Ipak, imajući u vidu situaciju oko globalne epidemije korona virusa ovogodišnja je izložba zabilježila 19.000 manje posjetitelja od rekorda ostvarenog u 2017. godini.
Nadajmo se kako će sve to brzo proći i da ništa drugo, osim novih trendova, rješenja i proizvoda za maloprodaju, neće obilježiti sljedeći EuroShop koji će se održati u Düsseldorfu od 26. veljače do 2. ožujka 2023. godine.