Josip Galic,Jasna Mohor,Vlado ,Gordan MohorVinarija Galić predstavlja kvalitetnu konstantu na vinskoj sceni. Dobitnici su mnogih prestižnih nagrada pa stoga i ne čudi veliki interes za promociju berbe 2015. na kojoj je predstavljena Graševina 2015., Sauvignon blanc 2015. i Rose 2015..

“Naša berba 2015. bila je jedna od onih velikih u kutjevačkom vinogorju kojih ćemo se rado prisjećati”, istaknuo je tim Vinarije Galić tijekom predstavljanja nove berbe u Miva Galeriji Vina.

“Sunca je bilo u izobilju, ponekad čak i previše tako da smo se na trenutak uplašili da suša ne uzme svoj danak. Ali, kako to biva kod velikih berbi, kiša je došla u pravi, zapravo zadnji čas”, rekao je poznati vinar Josip Galić.

Najveće umijeće jest odrediti trenutak berbe za svaku sortu. Za svaku sortu u pojedinom vinogradu ili na lokaciji postoji jedan jedini dan kad je najbolja za berbu. Dobitna filozofija koja donosi rezultat i prepoznatljivost na tržištu jest da i pri stvaranju vina tim Vinarije Galić želi sačuvati ono što je priroda dala vinogradu bez puno intervencija i modificiranja mladog vina.

“Velika posvećenost svakoj sorti, pravodobna berba i vrhunska tehnologija prerade rezultirala je novim vinskim kreacijama”, istaknuo je Andrej Markulin, predsjednik uprave Vinarije Galić.