Tržišne komunikacijeIzložba "Od arhitekture do doživljaja" zagrebačke Brigade

Izložba “Od arhitekture do doživljaja” zagrebačke Brigade

U Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu otvorena je izložba “Od arhitekture do doživljaja” kojom zagrebačka agencija Brigada zaokružuje deset godina uspješnog poslovanja.

Umjesto klasičnog prikaza realiziranih i nagrađivanih projekata plakatima i projekcijama, Brigada je svojom izložbom kreirala ambijent koji demonstrira razmišljanje o prostoru i interakciji ljudi i mjesta. Tako je cijeli prostor galerije za ovu prigodu „obučen“ u crvene transparentne folije na kojima su rukom iscrtani Brigadini radovi, a posebnom zvučnom kulisom stvara se doživljaj organiziranog kreativnog kaosa.

“Brigada je nastala kao logičan odgovor na zastarjelu podjelu između arhitekture, urbanizma, dizajna interijera i produkt dizajna koji u pravilu odvojeno sudjeluju u oblikovanju prostora, ali ga rijetko promišljaju kao integrirani proces koji u konačnici stvara doživljaj. U proteklih deset godina stekli smo golemo iskustvo ne samo u dizajnu i inovativnim tehničkim rješenjima kojima pomičemo granice već i u razumijevanju ponašanja korisnika, definiranju njihovih potreba i želja te stvaranju osjećaja usklađena s porukom koju prostor ili sadržaj mora prenijeti”, istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

Damjan Geber i Davor Bruketa

Iza Brigade stoji mnoštvo cjelovitih dizajnerskih projekata – ureda i poslovnih prostora, trgovina, izložbi, sajmova i događanja, a mnogi od njih nagrađivani su prestižnim domaćim i internacionalnim strukovnim nagradama i priznanjima među kojima i ona Hrvatskog dizajnerskog društva, Red Dot, IIDA Design Excellence Award, Effie, Golden Drum, Ideja X, German Design Award i brojne druge.

Izložba “Od arhitekture do doživljaja” u Galeriji HDD-a u Boškovićevoj 18 u Zagrebu, bit će otvorena do 21. listopada 2021.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...