Održivost nikad važnija

Važnost odgovornog odnosa prema društvenoj zajednici i prirodnom okolišu srazmjerno je proporcionalan razinama ugroze koje tu ravnotežu narušavaju ili, drugim riječima, što su opasnosti veće, to je veća pažnja potrebna kako bi se očuvala vrijednost koju imamo. Prirodna ravnoteža u kojoj su uživale prijašnje i u kojoj uživaju današnje generacije nije uvijek bila tako naklonjena ljudskoj vrsti, a upravo mi ljudi sve više i sve pogubnije utječemo na to da se taj balans naruši. Neracionalno korištenje resursa i stvaranje ogromnih količina otpada svakodnevno truje planet i tako krhki lanac života koji se gradio milenijima pa je zbilja došlo krajnje vrijeme da svi dionici daju svoj doprinos u stvaranju preduvjeta da se to stanje ipak donekle umanji i okrene prema zelenom trendu.

Svatko treba krenuti od sebe i dati svoj doprinos, bez obzira na to koliko se malim korakom to u prvi mah činilo. Takva orijentacija dio je operativnih strategija brojnih kompanija u našem sektoru te smo upravo takve primjere uvijek isticali kao svjetionike prema kojima treba stremiti, a od ovoga se broja tim nastojanjima pridružujemo i našim doprinosom – magazin Ja TRGOVAC od travnja 2022. godine tiska se na recikliranom papiru te s ponosom nosi oznaku “Izrađeno od 100% recikliranog papira”.

Tim smo povodom obradili i temu o ambalaži i dizajnu kroz koju se provlače upravo takvi naglasci usmjereni prema održivoj ambalaži i odgovornom odnosu prema resursima, smanjenju bacanja hrane i očuvanju okoliša. Ambalažna industrija u tome može jako puno pomoći.

Pored ove teme, obradili smo i dvije FMCG kategorije – meso i mesne prerađevine te umake (senf, kečap, majoneza) – čije vrijeme upravo sada dolazi s lijepim danima i prilikama za druženje na otvorenom uz roštilj. Donosimo i najzanimljivije naglaske s ovogodišnjih Dana komunikacija iz Rovinja te čak tri intervjua s menadžerima iz tri različita sektora: maloprodaje (Bojan Barišić – Glovo Express), prehrambene industrije (Kristina Bocak Gojun – Podravka) i ambalažne industrije (Miljenko Borščak – Bomark grupa).

Koristim ovu priliku i da pozovem sve predstavnike maloprodaje i industrije robe široke potrošnje kao i njihovih tehnoloških dobavljača da iskoriste priliku i pošalju svoje prijave na ovogodišnje izdanje nagrade Zlatna košarica.
Požurite, rok se bliži, 30. travnja brzo će doći.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!