josip-zaher-midi1Josip Zaher iz Agrokora i u nadolazećem četverogodišnjem periodu obnašat će funkciju predsjednika Udruge trgovine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, odlučila je Skupština HUP-Udruge trgovine koja je, po isteku mandata dosadašnjem Izvršnom odboru, imenovala nove članove tog tijela.

Tako su za dopredsjednike HUP-Udruge trgovine imenovani Mijo Šimić iz Tekstilprometa i Davorka Budimir iz tvrtke Delfin. Članovima izvršnog odbora, pak, imenovani su Vladimir Lunaček (Magros), Josip Butara (Ultra gros), Samo Gorjup (Mercator-H), Vladimir Babić (Iris), Martin Evačić (NTL), Darko Knez (Konzum), Pavo Zubak (AutoZubak), i Danijel Vidiš (Spar Hrvatska), dok je Sanja Smoljak Katić (HUP-Udruga trgovine) član po službenoj dužnosti.

Iz Udruge navode kako se prilikom predlaganja članova vodilo računa o zastupljenosti malih (tvrtke Delfin i Magros) i velikih trgovaca, ali i o prisutnosti predstavnika neprehrambenog i prehrambenog segmenta trgovine. Mandat članova Izvršnog odbora traje četiri godine.

Kako se ističe, prioritetna područja u radu Udruge za ovu godinu i dalje ostaju aktivnosti na poticanju smanjenja udjela sive trgovine tj. crnog tržišta, na smanjenju i uklanjanju neporeznih davanja u trgovini, očitovanje na promjene PDV-a te daljnja prilagodba poslovanja u skladu sa standardima EU.

“Udruga se fokusira i na povećanje stupnja korištenja elektroničkog poslovanja radi reduciranja troškova, promicanje ravnopravnog tržišnog natjecanja (suzbijanje dampinga i nelojalne konkurencije) te na jačanje i prilagodbu strukovnog obrazovanja potrebama poslodavaca. HUP-Udruga trgovine je aktivni socijalni partner i u svom dosadašnjem radu potvrdila je svoju ulogu kompetentnog, legitimnog i relevantnog predstavnika hrvatske poslovne zajednice u trgovačkoj djelatnosti”, kaže se u priopćenju Udruge.