Poslovna 2015.za Kandit d.o.o. je bila izuzetno uspješna. U novoj tvornici vrijednoj preko 185 mil. kn ove je godine proizvedeno 8.800 t različitih slatkih proizvoda i ostvaren prihod od 252 mil.kn što je za 30% više nego 2014.godine.  

Kandit 23.12.2015 05Ove godine je u Kanditu realizirano nekoliko važnih projekata, a rezultat je preko  80 novih i inoviranih proizvoda koji su osvojili potrošače kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj regiji. Kraj 2015.godine Kandit dočekuje s još jednim važnim projektom – novim Kolektivnim ugovorom. Naime, u srijedu 23. prosinca potpisan je novi Kolektivni ugovor za Kandit.

Odredbe novoga kolektivnog ugovora, koji vrijedi tri godine, primjenjuju se od 1. siječnja 2016. godine. Za Kandit d.o.o. novi Kolektivni ugovor potpisali su članovi Uprave Dajana Mrčela i Gordan Glavaš, u ime Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, sindikalna podružnica Kandit Osijek, ugovor je potpisala glavna sindikalna povjerenica i punomoćnik Brigita Strujić, a u ime HUS Regionalnog sindikata zaposlenih „Klas“ predsjednik Sindikata Slađana Marić.

Nakon prestanka važenja dosadašnjeg Kolektivnog ugovora za Kandit d.o.o., tijekom razdoblja pregovaranja i usuglašavanja predstavnici zainteresiranih strana postigli su sporazum o svim odredbama novog Kolektivnog ugovora.

Odredbe novog Kolektivnog ugovora zadržavaju stečena prava radnika Kandita d.o.o. koja se odnose na odmore i dopuste, te na materijalna prava radnika kao što su naknade plaća, otpremnine, darovi djeci, božićnice, potpore, troškovi prijevoza i sva druga materijalna prava.

Novim Kolektivnim ugovorom u vezi s plaćom radnika ugovoren je i  način obračuna plaće te je utvrđena osnovica za obračun plaće. Novim načinom obračuna plaće i uz primjenu nove liste koeficijenata, koja je također usuglašena između socijalnih partnera, povećat će se ukupna masa plaća za oko 600.000 kuna na godišnjem nivou. Primjena novog modela očekuje se od ožujka 2016. godine.

Postizanje sporazuma i potpisivanje novog Kolektivnog ugovora odraz je kvalitetnog socijalnog dijaloga i međusobnog poštovanja socijalnih partnera, a prigodom postizanja sporazuma o odredbama Kolektivnog ugovora strane su uvažile poslovne rezultate Kandita i potrebu za osiguravanjem socijalne sigurnosti radnika.