Trgovine Kauflanda u Hrvatskoj će u utorak biti zatvorene. Uprava ovoga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili takozvani Dan zaposlenih.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska toga će dana imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama. Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Za ovakvu vrstu proslave u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj, 2001. godine.

Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima.

Prosječna plaća, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, u sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, a Kaufland Hrvatska će isplaćivati preko 20 posto više u odnosu na prosjek u ovom sektoru.

“Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment”, objasnio je razloge takvoga poslovnog poteza nedavno Vladimir Tomka, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska. (SEEbiz)